Se lanseaza volumul Lucratorul Ostenit semnat Nicu Vladimir

de Buvnitz

Se lanseaza volumul Lucratorul Ostenit semnat Nicu Vladimir

Nicu Vladimir este unul dintre artistii care „au dat nume” folk-ului romanesc. Nu i-au fost publicate scrierile in volum si nu i s-a editat nici un disc fapt deloc surprinzator in contextul cultural-politic al anilor 60-70.

Artist complet - poet, plastician, compozitor si interpret – Nicu Vladimir ne-a lasat o adevarata comoara „de sertar” publicata abia acum la editura Blumenthal, sub ingrijirea lui Daniel Silvian Petre si Emil Kindlein. Cartea apare impreuna cu un CD ce contine cateva inregistrari-document, cateva lucrari grafice si fotografii de arhiva.

Sambata 11 septembrie, ora 6 seara, va avea loc lansarea de carte si CD „Lucratorul ostenit” de Nicu Vladimir. Evemimentul se desfasoara in cadrul Festivalului Plai, cortul Centrului Cultural GONG, de la Muzeul Satului din Timisoara, cu participarea D-nei Anda Pittis. Duo-ul folk timisorean Petre & Kindlein va interpreta cateva cantece semnate Nicu Vladimir.

Despre Nicu Vladimir s-a vorbit mult si totusi nu s-a scris destul.

Florian Pittis spunea: „A fost prietenul meu si, indraznesc sa sper, am fost prietenul lui. Prin simpla sa prezenta ii deranja pe toti, desi, atunci cand se afla intr-un grup, nu deranja pe nimeni si ii suporta pe toti. Si totusi cati n-ar fi vrut sa traiasca “sub pecetea vladimirnicului gand”?

Pe usa lui, acolo, in interior, statea scris: “Mie-mi pasa!”. Asta vedea ori de cate ori se hotara sa iasa in lumea de afara. Si chiar i-a pasat.

A fost modelul meu pentru personajul din “Ancheta asupra unui tanar care nu a facut nimic”. A fost? Poeziile (dintre care unele, apar acum) si cantecele sale ma obliga sa spun: “ESTE”. Nu el a scris: “N-am chef sa spun nici in gluma, / Ca-nceputul s-a sfarsit“?

Iata si un AUTOPORTRET:

NICU VLADIMIR
adica: NIKE ( victorie, biruinta) + VLADATI (a domni) + MIR ( pace) = BIRUITOARE DOMNESTE PACEA
Sagetator
33 ani la 8 decembrie 1983

Absolvent al Institutului de Arte Plastice "N.Grigorescu", Bucuresti; sectia pictura de sevalet, promotia 1975
Autor de poezie / Autor de muzica / Cantaret folk liber-profesionist

Activitate artistica: spectacole in scoli (generale, profesionale, licee), cluburi & cenacluri ale elevilor, ore de dirigentie, carciumi, tarmul romanesc al Marii Negre; reviste (literare sau nu), teatre, in intalniri cu amicii si/sau in singuratate, constant din 1964.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: