A fost lansat albumul "Black" semnat The Bipolar Disorder Project

de Cristi Nedelcu

A fost lansat albumul


Ieri, 26 aprilie 2023 a fost lansat ultimul album conceput de The Bipolar Disorder Project- Robert Cotoros (Brasov, RO), intitulat "Black".

Robert Cotoros (Bob) a fost un artist brasovean desavarsit, un geniu muzical, care din pacate, s-a stins mult prea devreme, in urma cu aproape 3 ani.

Prietenii, colegii si colaboratorii sai au declarat:

"Suntem onorati sa anuntam oficial lansarea ultimului album lucrat de catre Robert Cotoros, intitulat “Black”. The Bipolar Disorder Project este un proiect romanesc, cu originea in Brasov, gandit de multi-instrumentistul Robert Cotoros, care a decedat in 08.11.2020, lasand in urma muzica careia si-a dedicat viata si amintirea eterna a unui fiu, prieten si muzician incredibil."

“Black” a fost compus de Robert in perioada 2019–2020 si include diferite genuri de muzica, de la avant-garde si metal progresiv pana la post-rock si pop.

"Titlul albumului este o referinta la intunericul din jur si din noi insine, pe care incercam constant sa il eliminam din viata noastra. Albumul ne incurajeaza sa experimentam toate trairile inevitabile conditiei umane, de la extaz si speranta, la suferinta, singuratate si confuzie. Doar in intuneric cunoastem cu adevarat cine suntem si doar acceptandu-l ne putem indrepta catre ceea ce este luminos: comunitatea, relatiile noastre, empatia si dragostea." au continuat acestia.

Materialul a fost produs si inregistrat in Brasov, mixat si masterizat de catre Radu Constantinescu (We Are Numbers). Grafica albumului este semnata de catre Ilinca Ivanuca.

"Utima dorinta a lui Robert catre noi a fost ca muzica lui sa ajunga la oameni, in special la cei care i-au ascultat si apreciat munca de-a lungul anilor. Doi ani mai tarziu, acest lucru devine posibil iar albumul sau va fi disponibil pe Bandcamp si YouTube de ziua lui, pe data de 26 aprilie. Noi, Teo si Ilinca, le multumim tuturor celor care ne-au sustinut pentru a finaliza si distribui acest material! Mircea si Diana Cotoros, Radu Constantinescu, Andreea Danu, Alex Grigoras, Marius Muntean, Alin Stefanescu, Vlad Enescu, Petra Martin si nu in ultimul rand tuturor prietenilor si celor care l-au sprijinit si inspirat pe Robert." Au concluzionat prietenii lui Robert.

Veniturile de pe urma albumului vor fi donate catre Deprehub, organizatie care se ocupa de servicii de consiliere si terapie pentru preventia, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul depresiei.

Regasiti pagina de Bandcamp a proiectului, aici.

Aici puteti asculta albumul integral.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: