A patra editie a festivalului AWAKE este oficial anulata

de Cristi Nedelcu

A patra editie a festivalului AWAKE este oficial anulata


Primul festival boutique din Romania, AWAKE, a decis sa anuleze cea de-a patra editie a evenimentului.

Aceasta era programata intre 14 si 16 august 2020, pe spectaculosul domeniu Teleki din Gornesti, Mures, cu un line-up impresionant ce propunea ca headlineri artisti precum JP Cooper, Asaf Avidan, White Lies, Dubioza Kolektiv, Vita de Vie “In Corzi”, Asian Dub Foundation, Dimension, Camo & Krooked. AWAKE va anula toate concertele stabilite pentru editia de anul acesta a festivalului.

,,Cu imensa parere de rau va anuntam ca editia din 2020 a festivalului AWAKE nu va mai avea loc.

Am luat aceasta decizie dureroasa dupa o indelunga analiza a contextului national si international din ultimele saptamani, a incetinirii pana la stopare a vanzarilor de bilete, a inghetarii bugetelor de investitii din partea partenerilor corporate, a amanarilor, reprogramarilor si anularilor de turnee care au inceput si vor continua inevitabil. Mai mult decat atat, provocarea de a coordona in regim de autoizolare masiva desfasurare de forte pe care o presupune un festival de o asemenea amploare ne-a impactat puternic. Cu echipe formate din zeci si sute de oameni care lucreaza activ in diverse departamente si in mai multe orase, totul fara a ne putea intalni, alegem sa ramanem uniti in aceasta perioada dificila si sa punem siguranta tuturor pe primul loc.

Ne pasa de comunitatea artistica si de tot ce putem construi impreuna pentru publicul nostru de la AWAKE. Cu siguranta nu ne-am asteptat la acest scenariu pentru cea de-a patra editie a festivalului, insa in acest context impactul socio-economic al pandemiei de Coronavirus COVID – 19 ne impiedica sa putem oferi publicului un festival fara compromisuri. Inca de la prima editie a festivalului ne-am propus sa livram o experienta complexa, cat mai autentica si imersiva. Cu siguranta acesta ramane obiectivul nostru si pentru editia AWAKE din 2021.”, a declarat directorul festivalului, Laura Coroianu.

Dupa ce in editiile sale anterioare a inclus in lineup nume ca Morcheeba, Knife Party, Tom Odell, Milky Chance, The Subways, Fink, Pussy Riot, Netsky, Wilkinson, AJ Tracey si Enter Shikari - pentru a mentiona doar o mica parte a artistilor care au urcat de-a lungul timpului pe scenele festivalului - AWAKE promite ca in ciuda provocarilor de anul acesta, sa revina in forta in 2021.

Inovator si multidisciplinar, AWAKE este un festival outdoor anual, care si-a construit un nume in industria evenimentelor muzicale, prin accentul strategic pus pe alchimia dintre muzica, arte vizuale, cadrul natural unic, workshop-uri si debate-uri inspirationale, cinema, teatru si biblioteca in aer liber.

Biletele achizitionate pentru editia din acest an a festivalului sunt in continuare valabile si pot fi folosite pentru acces la editia de anul viitor. Cumparatorii ce doresc returnarea contravalorii biletelor pot solicita acest lucru in punctele de la care le-au achizitionat.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: