Afterparty Festivalul Filmul de Piatra in club Control Bucuresti

de Chaos Lore

Afterparty Festivalul Filmul de Piatra in club Control Bucuresti


Joi, 13 ianuarie, ora 22.00, in clubul bucurestean Control petrecerea continua dupa Festivalul Filmul de Piatra.

In cadrul ceremoniei de inchidere de duminica 9 ianuarie Festivalul Filmul de Piatra , consacrat scurtmetrajelor din Romania si Republica Moldova desfasurat in perioada 6 – 9 ianuarie la Piatra Neamt, si-a desemnat castigatorii .

Joi 13 ianuarie, participantii, castigatorii, membrii juriului, partenerii media si toti prietenii Filmului de Piatra se reunesc in Bucuresti, in club CONTROL sa sarbatoreasca succesul celei de-a doua editii a festivalului. Party-ul va fi animat de dj set-ul lui Charlie Dundeen. Sunteti asteptati pe ringul de dans cu indietronica, electro synth & space disco.

Intrarea este libera.

Clubul CONTROL se afla pe Str. Academiei, nr. 19, intrarea in pasajul Victoria , dinspre facultatea de Arhitectura.

Follow-up Filmul de Piatra # 2

Pelicula "Balonul", regizata de cineastul din Republica Moldova Sergiu Ciorescu, a catigat premiul pentru fictiune al festivalului, fiind considerat "un film matur si emotionant, marcat de un puternic realism".

Dintre documentarele din competitie a fost premiat "Hot de biciclete in Bucuresti", de Vlad Ursulean. Protagonistul filmului reuseste sa fure de mai multe ori aceeasi bicicleta, in plina zi, in mai multe locuri foarte aglomerate din capitala. In motivatia juriului se afirma ca filmul e "un studiu despre pasivitatea si despre alienarea din marile orase, redat intr-un mod accesibil si amuzant".

Roxana Bentu a castigat la categoria animatie, cu "Growing", un film despre evolutia individului in societatea de consum.

Cel mai bun film experimental din concurs a fost considerat "You can't hide love from gipsies", regizat de Maria Trifu, iar premiul pentru videoclip i-a revenit lui Dragos Bardac, pentru "Life Buoy", un cantec al trupei The Pixels.

Premiul publicului s-a impartit intre Victor Dragomir (Strung Love) si Bogdan Dragoi si Doru Dragoi (Ochiul Papusii).

Din juriul festivalului au facut parte regizorii Napoleon Helmis si Copel Moscu, directorul de imagine David Procter, actrita Irina Saulescu si Benjamin Ribout, directorul artistic al festivalului de film pentru copii KinOdiseea.

52 de scurtmetraje au fost incluse in competitia celei de-a doua ediii a festivalului Filmul de Piatra, selecionate dintr-un numar record de inscrieri: 209. Festivalul a mai inclus si selectiuni din manifestari asemanatoare, precum Next, Shorts Up, Anim'est sau TIFF, dar si evenimente speciale: spectacolul multimedia "PERICOL", un workshop de imagine de film cu David Procter, un program de filme de groaza, proiectii speciale ale filmelor Veronica si Nunta in Basarabia, si un concert unplugged cu The Amsterdams.

Invitatul special al acestei editii a fost alpinistul Ticu Lacatusu, primul roman pe Everest. Ticu Lacatusu a prezentat publicului fragmente filmate din expeditiile sale si a povestit despre experientele prin care a trecut.

http://www.filmuldepiatra.ro/
http://www.facebook.com/filmuldepiatraDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook