Al-Namrood, formatia de Black Metal din Arabia Saudita care isi risca viata pentru a canta

de Cristi Nedelcu

Al-Namrood, formatia de Black Metal din Arabia Saudita care isi risca viata pentru a canta


Black Metalul este vazut ca o manifestare impotriva religiei crestine de cele mai multe ori, iar cele mai cunoscute formatii ale acestui gen sunt din Europa, in special din tarile nordice, unde libertatea cuvantului le-a permis sa se exprime liber impotriva religiei.

Au existat unele probleme, care au culminat maxim cu interzicerea unor formatii intr-o tara sau intr-o anumita regiune.

Insa, sa ai o formatie de Black Metal intr-o tara unde 100% din populatie este islamica, si sa schimbi temetica anti-crestina intr-una anti-islamica iti poate crea probleme foarte mari cu organele legii, probleme care ar culmina cu inchisoarea sau chiar condamnarea la moarte.

In Arabia Saudita exista o astfel de formatie care se cheama Al-Namrood si ai carei membrii fac tot posibilul sa ramana in anonimat. Cu toate acestea, cei de la vice.com au reusit sa ia un interviu lui Mephisto, chitaristul si basistul trupei.

Artistul spune ca s-a saturat de indoctrinare religioasa si ca prin muzica isi poate exprima dezacordul fata de acest lucru. De asemenea, acesta considera islamismul o religie ipocrita pentru ca ideea de un dumnezeu iertator poate fi aplicata in unele circumstante, insa cand e vorba de libertatea limbajului, 'dumnezeu nu iarta niciodata'.

Cu privire la stilul de muzica abordat, Mephisto spune ca nici familia sa nu stie ca are un astfel de proiect muzical. De asemenea acesta declara ca nu poate fi comparat crestinismul cu islamismul pentru ca in tarile crestine religia si reprezentantii acesteia au in mare parte o atitudine pasiva, pe cand in tari din Orientul Mijlociu nu poate fi adusa nici un fel de critica bisericii, cu atat mai putin exprimarea unor idei anti-islamice in totalitate.

Concertele ies din discutie pentru ca intr-un astfel de caz, singurul deznodamant pentru membrii Al-Namrood ar fi condamnarea la moarte.

Ca tematica lirica, artistii vorbesc despre demonii si asa numitii 'jinni' (creturi supranaturale) din perioada pre-islamica, care conform invataturilor islamice era o perioada intunecata si degenerata. O glorificare a acelei perioade este din nou sinonima cu moartea pentru cei care o fac.

Iar partea cea mai trista este ca Mephisto e de parare ca daca lucrurile continua sa evolueze in acelasi stil, nu va exista o scena Black Metal in tarile din Orientul Mijlociu nici peste 1000 de ani.




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: