Albumul zilei - Tiamat - Wildhoney

de Cristi Nedelcu

Albumul zilei - Tiamat - Wildhoney


Pentru astazi mergem pe mana celor de la Tiamat si a lor Wildhoney. Cel de al 4-lea material discografic al formatiei suedeze a fost lansat in 1994 pe 25 Octombrie.

De la albumul precedent, Clouds, din 1992, doar solistul John Edlund si basistul John Hagel mai faceau parte din formatie. Albumul reprezinta o piatra de hotar pentru Tiamat, simtindu-se influente de progressive si chiar psychedelic, partea de death metal nemaifiind la fel de prezenta ca in cadrul albumelor precedente. Edlund a spus ca era un simplu "tip tanar care a vrut sa sune ca trupa lui favorita, Pink Floyd".

Poze Poze pentru articole - wildhoney

Ca tematica, albumul abordeaza subiecte precum natura, LSD-ul si ocultul. Edlund a spus ca Wildhoney graviteaza in jurul urmatoarelor subiecte: simbolul pentagramei - piesa 'The Ar', natura - piesa 'Gaia', LSD - piesa 'A Pocket Size Sun' si satanism - piesa 'Visionaire'.

In momentul in care a fost lansat, Wildhoney a devenit cel mai bine vandut album de la Century Media Records pana la acel moment.




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: