Alex Musat: Muzica e bucurie! (interviu)

de Andreea Gherfi

Alex Musat: Muzica e bucurie! (interviu)


Alex Musat, tanarul bistritean care a uimit o tara intreaga la Vocea Romaniei, va canta pe 31 martie la Hard Rock Cafe, alaturi de invitatii sai. Desi aflat la o varsta frageda, tanarul chitarist a atins o maturitate muzicala impresionanta, readucand la viata esenta blues-ului pe care il canta cu atat de multa pasiune. Am avut privilegiul de a-i pune cateva intrebari lui Alex Musat, despre muzica sa, despre Vocea Romaniei si despre pasiunile sale.

Metalhead: Avand o legatura atat de stransa cu muzica, ne poti spune ce inseamna aceasta pentru tine?

Alex Musat: Muzica este modul pe care l-am ales sa-mi exprim ideile, convingerile, este modul prin care ma descopar pe mine. Prin muzica ma fac pe mine fericit si ii fac si pe cei din jurul meu fericiti. E un schimb de energie.

Metalhead: Cand ti-ai dat seama ca viitorul tau inseamna "chitara", iar nu alte instrumente si de unde atat de multa pasiune pentru blues?

Alex Musat: Viitorul meu nu inseamna neaparat "chitara" , important e sa-i inspiri pe oameni indiferent ce intstrument folosesti sau ce gen de muzica abordezi. Eu am ales chitara, sau chitara m-a ales pe mine, iar blues-ul imi place pentru ca e sincer.

Metalhead: Care este modelul de chitara pe care il preferi?

Alex Musat: Fender Stratocaster !

Metalhead: In ce masura crezi ca te-a ajutat concursul Vocea Romaniei? Crezi ca te-a ajutat sa devii mai cunoscut?

Alex Musat: Vocea Romaniei mi-a adus un capital de imagine si am ajuns sa cunosc mai multi oameni din industria muzicala si din televiziune.

Metalhead: Care sunt artistii care te inspira cel mai tare?

Alex Musat: Lista ar fi foarte lunga pentru ca nu ma inspira doar muzicienii, dar o sa va dau cateva nume : Sting, Buddy Guy, Stevie Ray Vaughan, Stevie Wonder, Gheorghe Hagi, Leo Messi, Mahatma Gandhi, Robert de Niro, Bob Fosse, Leonard Bernstein, Sergei Rachmaninoff ;

Metalhead: Dintre toate colaborarile avute cu artisti romani, care a ramas cel mai aproape de sufletul tau?

Alex Musat: Toate colaborarile m-au format ca om si ca artist. Am invatat de la fiecare cate ceva.

Metalhead: Ce face Alex Musat cand nu tine chitara in mana? Mai are si alte pasiuni?

Alex Musat: Imi place sa gatesc si dupa ce gatesc sa ma uit la un film vechi.

Metalhead: Daca ar fi sa canti in viitor cu un artist international, care ar fi acesta?

Alex Musat: Buddy Guy .

Metalhead: Pe 31 martie vei canta pe scena de la Hard Rock Cafe. Ai un mesaj pentru cei care sunt nerabdatori sa te vada live pe scena?

Alex Musat: Mesajul e simplu ! Muzica e bucurie, asa ca va astept la concert sa ne bucuram impreuna.

Pe Alex Musat il puteti asculta live, pe 31 martie la Hard Rock Cafe, unde va canta alaturi de invitatii sai speciali: Mihai Margineanu si Teodora "Thea" Buciu. Biletele se gasesc online pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea

Poze Poze pentru articole - alex musat



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: