Amenda, in continuare singurul mod de 'a trage de urechi' organizatorii

de Cristi Nedelcu

Amenda, in continuare singurul mod de 'a trage de urechi' organizatorii


In continuare exista probleme la organizarea marilor concerte. Prin mari concerte trebuie sa intelegem o prezenta a catorva zeci de mii de oameni.

Ultimul exemplu este celebrul concert Robbie Williams de acum o saptamana din Piata Consitutiei.

Ati fost sau nu ati fost la concert, cu siguranta stiti ca au existat foarte multe probleme in organizare concertului Robbie Williams. Canalele mass media si de social media au vuit in zilele urmatoare cu informatii despre acest eveniment.

Cozi interminabile la apa si bauturi, POS care nu functionau, toalte putine si plasate foarte prost si asa mai departe. Organizatorii au spus ca aceste probleme au aparut pentru ca firma de catering a renuntat la contractul de colaborare cu organizatorii cu 3 zile inainte de eveniment. Respectiva firma nu a fost numita (bineinteles), iar organizatorii au apelat la o solutie de avarie. Cel putin asta sta scris in comunicatul oficial.

Dupa terminarea concertului cateva sute de plangeri au fost depuse catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor cu privire la organizarea show-ului din Piata Constitutiei.

Avand in vedere optiunile legislative aflate la indemana ANPC, s-a hotarat amendarea organizatorilor, D&D East Entertainment, cu suma maxima prevazuta de lege. Presedintele ANPC a declarat ca vor fi luate in considerare toate incalcarile legislative de care se fac vinovati cei de la D&D si in acest fel va fi stabilit cuantumul amenzii finale. Vom afla suma exacta pe data de 28 Iulie.

Acum, intrebarea care se ridica este urmatoarea: La un concert la care au fost prezenti aproximativ 65.000 de oameni, iar unde media biletului a fost in jurul a 250 de lei, amenda respectiva, cat poate reprezenta din totalul profitului? E posibil ca toata 'bataia de cap' ca totul sa iasa perfect sa coste mai mult decat amenda finala primita de la ANPC.

E ca in cazul combinatului de la Galati, cand noii patroni de la Mittal alegeau sa plateasca amenda catre cei de la Protectia Mediului pentru ca era mult mai convenabil financiar decat sa cumpere filtrele necesare pentru a se stopa poluare mediului.

Care ar fi solutia? Inca o data nordicii ne stau drept exemplu. In Finlanda a fost implementata o lege care prevede returnarea banilor participantilor la un concert sau spectacol care poate fi considerat dezastros din punct de vedere al organizarii sau al prestarii artistului.

Partea buna e ca cei de la Ursus ofera un six pack de bere gratuit celor care pot demonstra ca au fost la concertul lui Robbie Williams. O poza cu biletul este de ajuns pentru a primi six pack-ul. Stai in soare, fara apa, fara bere, cu banii luati (plata s-a facut pe carduri, nu cu jetoane, iar multi inca incearca sa isi recupereze banii 'investiti') si cu un acces aproape imposibil la toaleta (nu ca ai avea nevoie de toaleta daca tot nu ai ce sa bei), dar macar primesti un six pack prin posta.

Sunt de acord ca nu te duci la un concert sa bei bere si apa, dar pe canicula de vinerea trecuta hidratarea era imperativa. Din cate am inteles nici punctele de ajutor nu aveau apa. Iar in cazul in care tu ca organizator nu poti oferi conditii optime de acces la apa, atunci esti obligat sa le permiti perticipantilor sa intre cu sticla lor de apa la event.

Astept(am) cu nerbadare sentinta autoritatilor cu privire la organizarea acestui concert.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: