Andi Dumitrescu, solistul trupei Bucium, lanseaza piesa "Feciorie, tarziu", pe versurile poetului Ion Caraion

de Cristi Nedelcu

Andi Dumitrescu, solistul trupei Bucium, lanseaza piesa


Andi Dumitrescu, solistul trupei Bucium, lanseaza piesa "Feciorie, tarziu", pe versurile poetului Ion Caraion. Feciorie, tarziu, o noua piesa de pe albumul Orbitor, semnat Andi Dumitrescu si a carui lansare este programata pentru aceasta toamna, are o poveste aparte.

Piesa a fost compusa in anul 1999, aducand in acelasi an locul 1 la festivalul national de folk „Om Bun”. Pianul a fost inregistrat midi in anul 2003, in studioul lui Cristian Sandu (Electroputere), la acea vreme membru al trupei Partizan, de catre Nona Stanciu, pianista si corepetitor a nationalei de gimnastica a Romaniei in anii '80 (Da, pe vremea aceea muzica din gimnastica era live).

Pe pianul inregistrat in acea sesiune a fost reorchestrata piesa, alaturi de Corina Gheorghe la vioara (Bucium, Clouds), Iuliana Gheorghe la violoncel (ex-Tiarra), Cristian Raducanu la tobe (Bucium), si Dan Georgescu la bas si inginer de mix (byron, Kumm).

„Ma bucur enorm ca o piesa ce implineste anul acesta 24 de ani, a ajuns, in sfarsit, sa aiba o viata proprie si ca are o parte din Nona, care de ceva vreme nu mai este printre noi. Cred ca este prima poezie erotica pe care am gasit-o in literatura romana si cred ca merita sa fie mult mai cunoscuta” declara Andi Dumitrescu.

Piesa a fost preluata si recomandata de Tinnitist.com, site-ul cunoscutului critic muzical Darryl Sterdan, la mai putin de 12 ore de la lansare.

Piesa se poate asculta mai jos.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: