ARTmania Festival anunta prezenta partenerilor norvegieni, Midgardsblot Metal Festival, in cadrul evenimentului

de Cristi Nedelcu

ARTmania Festival anunta prezenta partenerilor norvegieni, Midgardsblot Metal Festival, in cadrul evenimentului


ARTmania Festival, in colaborare cu Midgardsblot Metal Festival si Inferno Metal Festival & Music Conference, sub umbrela proiectului "Punti Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural", initiat de ARTmania Events, are placerea sa anunte prezenta partenerilor norvegieni Midgardsblot Festival in cadrul evenimentului.

Sub egida acestui parteneriat, ARTmania Festival va gazdui prezenta Midgardsblot Metal Festival, un eveniment de referinta din Norvegia, incepand din anul 2015. Midgardsblot Metal Festival se remarca prin combinarea traditiei si mostenirii vikingilor cu scena internationala a muzicii heavy metal. Situat in Midgard Viking Center, in apropiere de localitatea Borre, festivalul ofera o experienta imersiva pentru pasionatii de istorie si muzica rock.

In cadrul acestui parteneriat de exceptie, Midgardsblot Metal Festival va aduce doua trupe remarcabile, Folket Bortafor Nordavinden si Nebala Jonas (proiect solo), care vor sustine concerte pe scena Freyja's Weeping in cadrul ARTmania Festival.

Folket Bortafor Nordavinden este o trupa norvegiana de muzica folk cu o sonoritate distincta si o abordare unica a genului. Numele trupei se traduce in limba romana ca "Poporul de Dincolo de Nordavind" si este o referire la vantul nordic puternic si misterios.

Trupa imbina influentele folk cu elemente moderne si traditionale. Stilul lor muzical se bazeaza pe sunetele autentice ale instrumentelor traditionale norvegiene, precum flautul, vioara si chitara acustica, completate de voci armonioase si melodii captivante.

Folket Bortafor Nordavinden se remarca prin interpretarea versurilor profunde si povestile emotionante, care aduc in prim-plan mitologia si traditiile nordice. Prin intermediul muzicii lor, trupa transmite mesaje despre natura, libertate, dragoste si conectarea cu radacinile culturale.

Prin participarea lor la ARTmania Festival, Folket Bortafor Nordavinden aduce o nota norvegiana speciala si un spirit viking in Romania, oferind publicului roman ocazia de a se conecta cu muzica si cultura norvegiana intr-un mod autentic si emotionant.

Jonas Lorentzen este un muzician si compozitor danez cunoscut pentru activitatea sa ca vocalist in trupa de Neo Nordic Folk, Heilung, si pentru contributia sa in realizarea si aparitia in filmul epic viking The Northman, regizat de tanarul regizor de succes de la Hollywood, Robert Eggers.

Dupa doi ani petrecuti alaturi de Heilung si, mai recent, colaborarea sa in cadrul filmului aclamat la nivel mondial The Northman, Jonas Lorentzen a decis sa se concentreze pe propria expresie muzicala. Rezultatul este Nebala, un proiect bazat pe reimaginea muzicii nordice si a muzicii cu o puternica influenta spirituala.

Pe langa concertele lor captivante, Midgardsblot Metal Festival va prezenta un Blot Ritual, un ritual de traditie vikinga care reprezinta un moment de conectare, vindecare si explorare spirituala.

Pasionatii de muzica, iubitorii de istorie si cei curiosi de traditiile vikingilor sunt asteptati cu bratele deschise la ARTmania Festival, unde se va crea o punte muzicala si culturala intre Romania si Norvegia.

Aceasta colaborare intre ARTmania Festival si Midgardsblot Metal Festival aduce in prim-plan o combinatie unica intre muzica metal si traditiile vikingilor, oferind publicului roman o experienta muzicala si culturala de neuitat.

„Punti Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural” este un proiect finantat prin Granturile SEE 2014 – 2021 in cadrul Programului RO-CULTURA. Proiectul are o valoare nerambursabila de 980.230,30 lei (198.102,36 euro) si se desfasoara pe o perioada de 12 luni.

Granturile SEE reprezinta contributia Islandei, Principatului Liechtenstein si Regatului Norvegiei la reducerea disparitatilor economice si sociale in Spatiul Economic European si la consolidarea relatiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul si sudul Europei si statele baltice. Aceste mecanisme de finantare sunt stabilite in baza Acordului privind Spatiul Economic European, ce reuneste statele membre UE si Islanda, Liechtenstein si Norvegia ca parteneri egali pe piata interna. In total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde intre 1994 si 2014 si €1,55 miliarde pentru perioada de finantare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org si www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului si are ca obiectiv general consolidarea dezvoltarii economice si sociale prin cooperare culturala, antreprenoriat cultural si managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.

ARTmania Festival, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania ideea de imbinare dintre arta si divertisment, reprezinta o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock.

Incepand cu 2006, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Muzica este componenta de baza, dar reprezinta doar o parte din experienta pe care ARTmania Festival a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.

Inca de la inceput, ARTmania a fost gandita ca o platforma culturala care sa ofere publicului diverse evenimente si moduri de a experimenta forme variate de expresie artistica, precum concerte, expozitii, lansari de carte si proiectii de film.

Fiind cel mai longeviv festival rock din Romania si una dintre marcile cu cea mai indelungata traditie de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznet si al unui ambient special: Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetati medievale din Estul Europei.

ARTmania exploreaza mereu drumuri noi, capitalizand experienta editiilor anterioare, la care au concertat, intre altii, Steven Wilson, Serj Tankian, Devin Townsend, Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, The Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall si Deine Lakaien.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: