ARTmania Festival isi uneste fortele cu Fundatia Hope and Homes for Children, Music Saves Ukraine si Act for Tomorrow pentru a asigura un viitor mai bun

de Cristi Nedelcu

ARTmania Festival isi uneste fortele cu Fundatia Hope and Homes for Children, Music Saves Ukraine si Act for Tomorrow pentru a asigura un viitor mai bun


ARTmania Festival isi uneste fortele cu Fundatia Hope and Homes for Children, Music Saves Ukraine si Act for Tomorrow pentru a asigura un viitor mai bun.

  • Continuarea parteneriatelor cu Fundatia Hope and Homes for Children si Act for Tomorrow
  • Continuarea sprijinirii eforturilor asociatiei Music Saves Ucraine de sustinere a comunitatii ucrainene

ARTmania, cel mai longeviv si important festival dedicat culturii rock din Romania, impreuna cu Kaufland Romania, continua parteneriatul cu Hope and Homes for Children pentru sprijinirea copiilor vulnerabili, aflati in grija Fundatiei.

Intre 28 si 30 iulie, Fundatia Hope and Homes for Children va fi din nou prezenta in Piata Mare din Sibiu, unde va incanta festivalierii mici si mari cu multe activitati. Pe langa facepainting si produse specifice de festival, roata norocului ii asteapta pe participanti cu multe premii si surprize. De asemenea, video booth-ul le va permite vizitatorilor sa-si imortalizeze amintirile in cele trei zile, in intervalul orar 17:30 - 21:30.

In plus, versiunea de VR a jocului „Air Guitar” va starni entuziasmul participantilor, oferindu-le posibilitatea de a-si arata indemanarea si de a se distra cu prietenii exprimentand muzica intr-un mod cu totul nou, printr-o experienta cu adevarat imersiva.

Cei care doresc sa sustina proiectele Fundatiei, o pot face donand la standul organizatiei, obiectivul acesteia fiind de a construi case familiale pentru copiii institutionalizati si de a-i sprijini pe cei din familiile vulnerabile.

Important de stiut de catre fanii trupelor care vor concerta - la spatiul Hope and Homes for Children ii asteapta obiecte semnate de artisti! Vor putea sustine, astfel, copiii talentati in muzica, dar care au nevoie de ajutor pentru a-si putea duce talentul mai departe.

Eforturile dedicate sprijinirii artistilor si profesionistilor din sectoarele creative din Ucraina continua, asociatia UAME (Asociatia Ucraineana a Evenimentelor Muzicale) asteptandu-i la standul lor pe toti cei interesati sa se implice in campania Music Saves UA sau sa afle mai multe informatii.

Festivalul ARTmania continua colaborarea inceputa cu UAME si incurajeaza persoanele dornice sa ofere sustinere sa le viziteze standul pentru a afla mai multe detalii despre campania de strangere de fonduri “Music Saves Ucraine”, despre situatia actuala din regiune si despre cum se pot implica.

De asemenea, in schimbul unei donatii, vizitatorii pot primi produse de merchandise in modele inedite (de la bijuterii, la tricouri, pinuri sau sosete) sau se pot bucura de un machiaj de festival, glitter make-up special gandit pentru a-i ajuta sa intre si mai bine in atmosfera ARTmania.

Music Saves UA este o initiativa de strangere de fonduri lansata de Asociatia Ucraineana a Evenimentelor Muzicale (UAME) pentru a oferi ajutor umanitar imediat persoanelor din Ucraina care au cea mai mare nevoie de el, prin valorificarea puterii muzicii, a unitatii si a empatiei. In afara activitatilor de strangere de fonduri atat de necesare asigurarii supravietuirii, asociatia desfasoara campanii de informare si de constientizare cu privire la razboiul din Ucraina, vorbind in acelasi timp despre muzica si cultura tarii.

Inca de la prima editie, ARTmania s-a concentrat pe dezvoltarea unui festival sustenabil, pe consumul responsabil de resurse si pe reducerea amprentei sale de carbon. Pentru a pastra aceasta directie, ARTmania continua parteneriatul avut cu asociatia Act For Tomorrow pentru gestionarea responsabila si eco-friendly a deseurilor din festival.

Act For Tomorrow va instala puncte de colectare in cadrul festivalului si va vorbi publicului despre modurile in care poti avea grija de mediu si de resurse, incurajandu-l sa colecteze separat. Cei mai constiinciosi dintre festivalieri vor putea participa la un joc special pregatit de asociatie si se vor putea numara printre norocosii castigatori ai unor premii “smart”.

Participantii care vor merge la cele doua puncte dedicate pentru a duce obiectele colectate separat vor avea sansa castigarii de cani, recipiente reutilizabile pentru apa sau boxe portabile realizate din materiale eco-friendly, pentru a pastra muzica aproape de ei in orice moment.

Act For Tomorrow este o asociatie de mediu, voluntariat si sustenabilitate, a carei misiune este de a promova cultura responsabilitati civice si sociale in randul cetatenilor pentru a-i sustine in eforturile de crestere a calitatii vietii intr-un mod sustenabil, fara periclitarea resurselor generatiilor viitoare. Asociatia dezvolta o varietate de programe si proiecte ce variaza de la educatie ecologica, la programe de colectare si reciclare, voluntariat, protejarea apelor, impaduriri sau dezvoltare comunitara.

„ARTmania este mai mult decat o comunitate indragostita arta, de frumos si de muzica de calitate. Este o comunitate construita in jurul unor valori si comportamente esential umane: sustinerea tinerelor generatii, sustinerea celor aflati in situatii dificile sau in zone de conflict, luarea unei pozitii puternice de protest impotriva oricaror forme de razboi, agresiune sau abuz. Este o comunitate preocupata de protejarea planetei si a resurselor naturale pentru a asigura un viitor mai bun pentru viitoarele generatii.

Credem cu tarie ca doar unindu-ne, ramanand solidari, sustinandu-ne reciproc, avand respect pentru tot ceea ce ne inconjoara si promovand valorile, calitatea si cultura vom putea asigura in mod real un viitor sustenabil si o lume mai buna pentru fiecare dintre noi”, declara Codruta Vulcu, fondator si director al ARTmania Festival.

Festivalul ARTmania se desfasoara intre 28 si 30 iulie, in Sibiu, din line-up-ul editiei facand parte: Porcupine Tree, Wardruna, Emperor, Samael, TesseracT, Pain of Salvation, Haken, Sirenia, Port Noir, Vulture Industries, We Are Numbers, Asemic, RoadkillSoda si KOIKOI.

Abonamente si bilete pe zile pentru Festivalul ARTmania sunt disponibile pe artmaniafestival.ro. si pe iabilet.ro aici.

„Punti Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural” este un proiect finantat prin Granturile SEE 2014 – 2021 in cadrul Programului RO-CULTURA. Proiectul are o valoare nerambursabila de 980.230,30 lei (198.102,36 euro) si se desfasoara pe o perioada de 12 luni.

Granturile SEE reprezinta contributia Islandei, Principatului Liechtenstein si Regatului Norvegiei la reducerea disparitatilor economice si sociale in Spatiul Economic European si la consolidarea relatiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul si sudul Europei si statele baltice. Aceste mecanisme de finantare sunt stabilite in baza Acordului privind Spatiul Economic European, ce reuneste statele membre UE si Islanda, Liechtenstein si Norvegia ca parteneri egali pe piata interna. In total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde intre 1994 si 2014 si €1,55 miliarde pentru perioada de finantare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org si www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului si are ca obiectiv general consolidarea dezvoltarii economice si sociale prin cooperare culturala, antreprenoriat cultural si managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.

ARTmania Festival, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania ideea de imbinare dintre arta si divertisment, reprezinta o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock.

Incepand cu 2006, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Muzica este componenta de baza, dar reprezinta doar o parte din experienta pe care ARTmania Festival a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.

Inca de la inceput, ARTmania a fost gandita ca o platforma culturala care sa ofere publicului diverse evenimente si moduri de a experimenta forme variate de expresie artistica, precum concerte, expozitii, lansari de carte si proiectii de film.

Fiind cel mai longeviv festival rock din Romania si una dintre marcile cu cea mai indelungata traditie de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznet si al unui ambient special: Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetati medievale din Estul Europei.

ARTmania exploreaza mereu drumuri noi, capitalizand experienta editiilor anterioare, la care au concertat, intre altii, Steven Wilson, Serj Tankian, Devin Townsend, Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, The Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall si Deine Lakaien.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: