Asculti heavy metal? Este un semn de delincventa juvenila (studiu)

de Chaos Lore

Asculti heavy metal? Este un semn de delincventa juvenila (studiu)


Un nou studiu publicat in jurnalul Pediatrics arata ca tinerii care au inclinatii spre muzica mai galagioasa, rebela, non-mainstream sunt predispusi la delincventa.

Faptul ca pustii si adolescentii mai tineri asculta muzica zgomotoasa si rebela este un semn ce anticipeaza actele de delincventa.

"Am fost noi insine uimiti", a pus Dr. Tom Ter Bogt de la Universitatea Utrecht. "Am verificat din nou si din nou".

Cercetarile au demonstrat ca tendintele de mic-copil spre muzica devianta de tipul hip-hop, heavy, gothic, punk sau techno sunt cele care ii fac pe pusti ca mai tarziu, in adolescenta, sa fie implicati in acte de delincventa.

Aceste predispozitii timpurii sunt cele care prezic ca mai tarziu pustiul va da de belea, in timp ce subiectii care s-au apucat in adolecenta de astfel de muzica nu au aratat tendinte mai mari decat normal spre delincventa in jurul varstei de 16 ani.

"Credem ca ceea ce se intampla este ca acesti copii care acsulta muzica foarte releba si zgomotoasa intra in contact cu altii ca ei, sunt contaminati de comportamentul lor din acel grup, asa ca ajung sa faca lucruri nesabuite".

"Recomandam parintilor ca daca fiul lor de 12 ani asculta muzica agitata si rebela, sa fie atenti la anturajul cu care el se inconjoara sau ce prieteni aduce acasa".

Asa sa fie oare?

Sursa: Toronto Star.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: