Au inceput inscrierile pentru W:O:A Metal Battle Romania 2012

de Buvnitz

Au inceput inscrierile pentru W:O:A Metal Battle Romania 2012


Echipa WOA Metal Battle Romania anunta inceperea inscrierilor pentru editia din 2012 a fazei nationale a concursului.

Formatiile care vor sa se inscrie in preselectie trebuie sa trimita pana la data de 20 aprilie 2012 o biografie a trupei, 2 fotografii promo si adresa web (myspace sau pagina personala) unde se pot asculta cel putin trei compozitii proprii.

De asemenea, in email, un reprezentat al trupei trebuie sa confirme ca a citit, inteles si accepta conditiile de participare. In urma preselectiei un juriu international va desemna trupele care vor participa la finala nationala ce se va desfasura la Sibiu la o data ce va fi anuntata ulterior.

In urma preselectiei nationale o formatie din Romania va avea sansa de a urca pe scena unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzica din lume: WACKEN OPEN AIR, eveniment care se desfasoara anual la Wacken, in Germania, si se bucura de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din intreaga lume!

Trupele participane la finala de la Wacken vor primi din partea partenerilor concursului, premii precum Artist Price Endorsement Deals.

In trecut premiul cel mare consta intr-un contract cu casa de discuri Wacken Records. Din 2012 Nuclear Blast si Wacken Open Air au anuntat o colaborare pentru acest concurs, castigatoarea finalei obtinand ca premiu un contract cu casa de discuri Nuclear Blast – cea mai mare casa de discuri heavy-metal independenta din lume.

„Abia asteptam sa demaram aceasta colaborare cu Metal Battle si Wacken Open air. Sprijinirea tinerelor talente inseamna asigurarea pentru viitor a unei scene heavy-metal prospere si diversificate. In plus este minunat sa descoperi atat de multi muzicieni extraordinari care merita mult mai multa atentie decat primesc acum” a declarat Andy Siry, A&R manager.

In prezent, W:O:A Metal Battle se desfasoara in 30 de tari diferite. Din 2004, de cand se desfasoara anual, W:O:A Metal Battle a devenit un mare concurs international de talente pentru tinere trupe ale genului.

Urmatoarea finala internationala va avea loc in perioada 02.–04.08.2012, in cadrul marelui festival Wacken Open Air 2012, pe scena W.E.T. Stage. Conditiile de participare, precum si informatii diverse despre tarile participante, formatii castigatoare etc. pot fi gasite pe internet, la adresa www.metal-battle.com

CONDITII DE PARTICIPARE in 2012

Pot participa trupele din Romania care:

- nu au contract in derulare cu o casa de discuri si nici nu sunt pe cale sa incheie un astfel de contract;
- sunt in masura sa concureze sustinand un recital live cu durata de 30 de minute;
- nu au castigat finala nationala in 2011 (mai precis, se pot inscrie din nou toate formatiile care au participat la preselectia din 2011 cu exceptia castigatorului finalei nationale);

Informatii detaliate precum si adresa la care trebuie trimis mailul de inscriere vor fi disponibile pe pagina oficiala a concursului www.metal-battle.com, sectiunea Romania.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: