Azi il celebram pe legendarul chitarist Jan Akkerman!

de Andreea Gherfi

Azi il celebram pe legendarul chitarist Jan Akkerman!


Jan Akkerman, unul dintre cei mai mari chitaristi ai tuturor timpurilor implineste azi varsta de 70 de ani!

Fiul unui simplu muncitor din Amsterdam, Jan s-a apucat de chitara la varsta de 5 ani iar primul sau single a fost lansat in 1960 pe cand avea doar 13 ani. Discografia sa contine peste 30 de albume si a cunoscut succesul international odata cu fondarea trupei Focus alaturi de Thijs van Leer. Akkerman combina cu maiestrie progressive rockul cu elemente blues si jazz de peste 50 de ani, iar muzica sa a fost intotdeauna o sursa de inspiratie pentru generatii intregi de chitaristi din intreaga lume.

Jan Akkerman a impartit scena cu nume grandioase precum Alan Price, Herman Brood, Peter Banks, Phil Collins, Jack Bruce, Charlie Byrd, Paco De Lucia sau B.B. King, iar concertele sale sunt experiente cu adevarat hipnotizante.

Cel mai recent material al artistului, "North Sea Jazz Legendary Concerts" a fost lansat in 2013 si reflecta valentele unice ale pasiunii pe care Jan Akkerman le are pentru acest instrument special.

Happy Birthday, Sir!



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: