Beyond the Black: Cantam pentru prima oara in Romania si am primit deja o multime de mesaje de la fani

de Andreea Gherfi

Beyond the Black: Cantam pentru prima oara in Romania si am primit deja o multime de mesaje de la fani


“Este pentru prima data cand Beyond The Black vine in Romania si deja ne simtim provocati de reactiile pe care le-am primit pana acum. O sa fie urias, abia asteptam sa ne intalnim fanii. Abia asteptam sa bem o bere cu voi in minunatul Sibiu!”, spune Jennifer Haben, vocea trupei germane Beyond The Black.

Eroii rock-ului german vin anul acesta la Festivalul ARTmania, care va avea loc la Sibiu, in perioada 28-29 iulie. Pe primele locuri in topurile germane si austriece, Beyond the Black sunt apreciati ca varf de lance in muzica metal continentala, iar criticii considera ca cel mai recent album al lor, “Lost in Forever”, este o incredibila demonstratie de virtuozitate si o explozie de sensibilitate creativa. Beyond the Black vor canta pentru prima data in Romania, sambata, 29 iulie, in Piata Mare din Sibiu.

Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project si Walkways sunt trupele confirmate pe afisul celei de-a 12-a editii a Festivalului ARTmania din Sibiu. Biletele au fost puse in vanzare in reteaua iabilet.ro. In cea de-a doua perioada de pre-sale, pretul unui abonament este de 230 de lei, urmand ca la locatie pretul sa fie de 250 lei.

Pentru a raspunde solicitarilor publicului, ARTmania a pus azi in vanzare un numar limitat de bilete pe zi, la pretul de 140 lei.

Germanii Beyond the Black au avut un an incredibil! Pana nu demult tinere sperante ale rock-ului simfonic german, trupa a urcat rapid in preferintele publicului si si-a ocupat repede binemeritatul loc pe firmamentul metalului european. Albumul lor de debut, „Songs Of Love And Death“, a intrat direct pe locul 12 in topuri, unde s-a mentinut timp de trei luni, performanta pentru care prestigioasa revista "Metal Hammer" le-a acordat titlul de "Cel mai bun debut al anului". Au urmat o serie de succese, iar scena metal europeana s-a lasat destul de repede sedusa de minunata cantareata Jennifer Haben si de colegii ei de trupa. Legende ale rock-ului, cum ar fi trupa Saxon, i-au invitat intr-o calatorie in Marea Britanie, in timp ce in Germania, Beyond the Black a inceput sa-si organizeze propriile turnee, concerte tinute, cel mai adesea, cu casa inchisa. Dupa mai multe aparitii pe scenele unor festivaluri mari, printre care Rockavaria sau Nova Rock, trupa s-a intors in locul care a consacrat-o: Wacken, festivalul care le-a gazduit primul concert remarcabil din cariera.

Pentru ca nu si-au dorit sa se culce pe lauri, Beyond The Black a lansat cel de-al doilea album, "Lost In Forever". Trupa din Mannheim ajunge din nou in lumina reflectoarelor cu un metal simfonic epic: impresioneaza timbrul angelic a lui Jennifer Haben, o cantareata incredibil de talentata, a carei voce pare a fi atat de fragila si totusi atat de puternica, incat reuseste cu usurinta sa-si impresioneze fanii.

"Ne-am dezvoltat petrecand timp impreuna, cel mai adesea pe drum, si cred ca va puteti da seama de acest lucru atunci cand ascultati noile noastre piese", spune Jennifer.

O muzica plina de contraste este ceea ce-i face pe Beyond The Black atat de speciali. Reprize soft in antiteza cu metale grele. Claviaturi epice, alaturi de reprize solo de chitara hard rock. Toate se topesc intr-o adevarata opera de arta, care ofera alegeri mult mai variate fata de primul album.

Titlurile pieselor reprezinta cea mai „heavy” parte a celor de la Beyond the Black si evoca romantismul intunecat al debutului lor. Vocea angelica a lui Jennifer, sustinuta de sunetele guturale ale colegilor ei, spune povesti despre un suflet pierdut, prins intre vis si realitate: "Somebody free me from this hell and deliver my soul / Cineva sa ma elibereze de acest iad si-mi redea sufletul".

Balada "Love's A Burden" este cea mai lirica piesa din repertoriul Beyond The Black si ii ofera lui Jennifer o minunata ocazie sa-si etaleze calitatile vocale. "Am avut nevoie de mult timp sa decid daca nu e prea devreme sa lansam aceasta balada emotionala, dar acum sunt foarte fericita ca am decis sa o facem. Acest cantec este foarte special pentru mine ", spune Jennifer. Beyond the Black este, asa cum remarca intreaga critica europeana, o trupa care a reusit peste noapte sa urce de la zero pana la statutul de eroi ai scenei rock europene.

Beyond the Black zboara sus, foarte sus – spune critica, remarcand forta si creativitatea cu care muzicienii reusesc sa gestioneze o misiune dificila, anume sa duca mai departe un stil amplu si melodic, afirmandu-si clar propria identitate si mesajul unic in fantastica lume a rock-ului international.

Dur sau liric, puternic sau pasional, "Lost In Forever", albumul care va fi prezentat in concertul de la Sibiu, evoca simbolurile majore ale metalului simfonic. Albumul contine, desigur, si cateva hituri. „Burning In Flames“, cu corul sau extraordinar, va fi un punct de atractie garantat la fiecare concert. "Shine And Shade", cu solo-urile sale magnifice de chitara, aduce un vibe masculin, reprezentand acea doza absolut necesara adevaratilor dependenti de metal. Cel de-al doilea album al trupei Beyond The Black aduce in fata publicului o trupa plina de pasiune arzatoare, dornica sa ajunga dincolo de limita.

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile online pe www.iabilet.ro si in reteaua iaBilet.ro: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: