Blazzaj au lansat un nou album "Intoarcerea Omului Furnicar"

de Cristi Nedelcu

Blazzaj au lansat un nou album


Formatia timisoreana BLAZZAJ a revenit cu un nou material de studio, un album imprimat pe dublu vinil numit, “Intoarcerea Omului Furnicar”. Acesta a avut parte de o lansare cu fast pe 15 septembrie, intr-un concert full house la Control Club din Bucuresti.

Albumul “Intoarcerea Omului Furnicar” este disponibil online si poate fi comandat pe site-ul TreiBetivi Bar.

Asadar, materialul este ghiftuit cu 14 compozitiile insiropate cu sarcasm si umor fin, in nota bine-cunoscuta a trupei, piese ce par ca s-au cladit de la sine in vecinatatea spiritului inovator al artistilor.

De-a lungul timpului, piesele semnate BLAZZAJ au devenit adevarate ode urbane pictate in tente tipatoare de suprarealism balcanic. De altfel, chiar story-ul ce insoteste acest nou material respira un asemenea aer imbibat de o prospetime aproape nefireasca.

“Dupa incercarea nereusita de a prelua conducerea asociatiei de locatari, omul furnicar s-a ratacit 28 de zile in supermarketuri in cautarea echilibrului de sine. El s-a intors in bloc cu 14 povestiri demne de orice povestitor.”

Chiar de la piesa cu care debuteaza “Foarte bine” materialul, ascultatorul plonjeaza direct in lumea utopica propusa de BLAZZAJ. Aici universul urban este condus de niste personaje foarte responsabile si atente la nevoile populatiei, un fel de politicieni de azi, dar cu mult mai mult bun simt si spirit civic. Niste fapturi aproape ireale, fantasmagorice chiar, despre care s-ar fi auzit ca, la un moment dat, au cutreierat strazile si cartierele oraselor si si-ar fi luat de la gura pentru ca tara sa mearga foarte bine.

Povestea isi continua firul sub fina observatie a Omului Furnicar, instruit cum se cuvine pe bancurile de la Mecanica Fina, mai ceva ca pe bancile fine ale Liceului. Nimic nu trece neobservat, neadulmecat, nediscutat, pe sub nasul furnicarului de oras, acest stimabil imbracat la salopeta cu dunga si camasa cu ecuson. Omul Furnicar este ultima specie, si prima, de mamifer care a fost dresata de un ecuson in birourile unei intreprinderi.

Desigur, peisajul suprarealist, sau superrealist, capata dimensiuni si forme tot mai accentuate, iar spatiul sonor avangardist smirgheluit cu jazz fin se impleteste cu versuri tot mai aspre, taioase de-a binelea. “Dar cu perseverenta si soric bine batucit, porcii au demonstrat ca se pot realiza.”

Luxurianta dezordine a furnicarului devenit om, fiinta moderna care “socializeaza doar prin absenta”, tam-tam-tararam, este habitatul in care acest hibrid iubitor de lucruri marunte isi scormoneste simtirea.

Dar ca orice poveste care-si cunoaste personajele si sensul si aceasta de fata arunca in lume un mesaj subtil care, pe cat de mult suna a tipat, pe atat de mult se strecoara tiptil ca o dorinta. Asa ca, “da-mi un vis ce nu ma arunca in abis!”

BLAZZAJ a reusit, asadar, sa nascoceasca o noua lume fascinanta dintr-un plictis care sufoca societatea ca un asasin, care in loc sa-si pandeasca victima, prefera s-o vorbeasca pe la colturi.

Mai multe informatii despre activitatea trupei gasiti pe pagina oficiala BLAZZAJ de Facebook.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: