Bluesferatu - Eine Symphonie des Blues - A Symphony of Blues

de Cristi Nedelcu

Bluesferatu - Eine Symphonie des Blues - A Symphony of Blues


Nosferatu - Eine Symphonie des Grauens, de F. W. Murnau (1922), este unul din cele mai importante filme mute. Muzica originala s-a pierdut, asa ca s-au facut nenumarate partituri pentru el si este un favorit live al festivalurilor de film si nu numai. Dar niciodata nu s-a cantat Blues pe el. Acum pentru prima data filmul va fi prezentat cu acompaniament de blues, in premiera mondiala la Brasov, in cadrul Transilvania Blues Festival - Editia V (28-30 septembrie 2023). Intrarea la eveniment este gratuita.

Muzica originala este compusa si interpretata live de muzicieni brasoveni, tineri si entuziasti, reuniti in proiectul Bluesferatu! Filmul va fi proiectat pe un ecran pe scena clubului Rockstadt. Muzicienii vor canta live in fata ecranului pe toata durata sa - 94 de minute.

Robert Watzatka ”Watzzy”, unul din cei mai in ascensiune chitaristi si vocaliti din Brasov si din Romania si Ionut Constantin ”Yokko”, solistul vocal trupei Fernet Blues Company, cea mai veche trupa de blues din Brasov, sunt compozitorii si liderii muzicali Bluesferatu. Lor li s-au alaturat muzicieni de talent, tot din Brasov, Costi Popescu la tobe, Ilyes Botond ”Boti”-chitara, Mihai Nedea -keyboards/claviaturi, Ovidiu Mihai la bass, cu totii membri in trupele Watzzy i Memory Motel.

Proiectia si concertul LIVE au loc la Rockstadt in seara zilei de joi 28 septembrie 2023, in prima zi de Transilvania Blues Festival.

Un proiect produs de Alin Ludu Dumbrava i Vlad Popescu pentru Asociatia Arts & Events, in parteneriat cu clubul Rockstadt, co-finantat de Primaria Municipiului Brasov.

Powered by Centerline, InkMusic i Chateau Cristi.

Parteneri media: Rock FM, Zile i Nopti.

B. There and Let There B. Blues!



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: