Bodark experimenteaza noi sonoritati pe viitorul album

de Cristi Nedelcu

Bodark experimenteaza noi sonoritati pe viitorul album


Follow-up-ul LP-ului de debut "Pot" (2014) va fi lansat la inceputul lui 2016 si difera din mai multe puncte de vedere de precedentul disc.

Materialul, al carui nume nu a fost inca dezvaluit, se adreseaza unui public mai larg, este mai experimental (contine elemente de hip-hop, beneficiaza orchestral de prezenta viorilor, a violoncelului, a pianului) si trateaza tema omului imperfect dar frumos in simplitatea lui.

Pe partea de productie, Bodark a cooptat doua nume importante ale scenei romanesti si internationale: Mihai Tivadar (MT Sound Grenoble/ Dirty Shirt) isi va asuma rolul de producator si se va ocupa si de mixaj, in timp ce Adam Whittaker (Space Ray Music) va desavarsi discul cu mixajul final si mastering.

Motivele pentru care trupetii au ales sa lucreze cu Mihai si Adam sunt clare:

"Cu Mihai am muncit si la albumul trecut si lucram cu el in continuare din foarte multe motive: este profesionist, deschis, punctual, talentat si un muzician foarte bun. Cu Adam am discutat prima oara dupa ce am lansat noi primul album si a ramas sa reluam povestile cand ne apucam de lucrat la piese noi, ceea ce am si facut. Ne bucura faptul ca l-am ales, se simte clar mana lui pe piese, iar faptul ca foarte multe trupe mari de alternative lucreaza cu el spune multe. In plus se intelege foarte bine cu Mihai si am o banuiala ca proiectul Bodark nu va fi singurul lor proiect impreuna."

Vali Mihnea , solistul formatiei, a descris directia noului album. Acesta va avea un sound cu precadere alternativ, spre deosebire de precedentul, care s-a axat mai mult pe rock clasic.

"Daca pe albumul precedent balanta intre alternative/rock clasic, inclina mai mult catre rock clasic, piesele noi suna mult mai alternative. Per total poate fi considerat mai “vesel”, dar avem atat piese “light” cum e “Erou”, avem si piese mai dure si energice, cum cel mai probabil va fi urmatorul nostru single."

Cat despre piesa "Erou" , primul single extras de pe disc, aceasta beneficiaza si de un videoclip, ce poate fi vizionat mai jos. Acesta prezinta povestea induiosatoare a unei relatii perfecte in imperfectiunea ei omeneasca.

Bodark este o formatie bucuresteana, reprezentanta a unui gen inedit, care amesteca un brand personal de rock alternativ cu elemente specifice rockului clasic, pentru a da nastere unui stil original. Trupa a implinit de curand 5 ani de existenta - mai precis in data de 2 august 2015.

Formatia este compusa din Vali Mihnea - voce/bas, Eugen Dumitru - chitara, Andrei Namian - chitara si Alex Bacsei - tobe.




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: