Bulgarii ne dau din nou clasa. Kavarna are muzeu metal pe care il plimba in turneu

de Buvnitz

Bulgarii ne dau din nou clasa. Kavarna are muzeu metal pe care il plimba in turneu


In Kavarna exista un muzeu dedicat muzicii heavy metal, initiativa lansata de Tsonko Tsonev - poate cel mai 'metal' primar din lume - un om care a transformat acest mic orasel din Bulgaria intr-o locatie metal internationala.

Muzeul a pornit acum in turneu national, iar in prezent se afla in Sofia pentru a expune o replica a statuii dedicate lui Ronnie James Dio, un disc de aur Deep Purple semnat de Glenn Gughes, intrumente muzicale semnate de muzicieni internationali dar si multe alte obiecte interesante.

Tsonev a atras numeroase formatii metal in orasul Kavarna. Deep Purple, Motorhead, Manowar sau Scorpions, toate aceste trupe au concertat in cadrul Kavarna Rock Fest.

Tsonko, absolvent al Facultatii de Drept, a finantat constructia singurei statui din lume dedicata lui Ronnie James Dio. Este vorba de un monument din bronz amplasat in parcul central din Kavarna.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: