Campanie de crowdfunding pentru "ROCK SUB SECERA SI CIOCAN"

de Andreea Gherfi

Campanie de crowdfunding pentru


Hyperliteratura, impreuna cu Nelu Stratone, realizatorul celebrei emisiuni radio A lu’ Nelu, intre 1992 si 2007 (timp in care au calcat pragurile studiourilor peste 500 de formatii), dar si autorul a sute de articole fie in reviste de specialitate, fie colaborari in diverse carti de istorie a fenomenului rock in Romania, pregatesc un proiect inedit pentru piata romaneasca de carte, ROCK SUB SECERA SI CIOCAN, prima carte din cronica muzicii rock in Romania.

Cronica lui Nelu Stratone va fi o enciclopedie personala care va cuprinde povestea a peste 50 de ani de rock autohton, incepand cu anii '60, traversand tulburatoarea perioada comunista si etapele ei dificile, ajungand in explozia anilor '90 si terminand cu cel mai recent capitol, rockul de dupa anul 2000 si mergand pana la momentul tragic #Colectiv, unde autorul cartii a fost chiar prezent la concertul celor de la Goodbye to Gravity.

Contribuie la publicarea primului volum al cartii

Sustine-ne in acest demers, astfel ca in aceasta toamna sa putem prima carte a cronicii, ROCK SUB SECERA SI CIOCAN, care va cuprinde povestea fascinanta a anilor ’60 pana in momentul Revolutiei din 1989.

Cartea va aduna aproximativ 500 de pagini si va fi tiparita in conditii grafice de exceptie, alaturi de multe elemente vizuale si o arhiva impresionanta de fotografii.

Sustine si tu acest proiect, precomandand de fapt cartea in format digital sau tiparit, intr-unul sau mai multe exemplare, pe care le vom livra imediat cum titlul nostru va iesi din tipar (estimativ: noiembrie - decembrie 2016).

De ce 8.500 de lei?

Desigur, suma pe care noi ne-am gandit sa o strangem prin sustinerea voastra nu acopera toate cheltuielile necesare publicarii acestui proiect, dar orice suport este un pas in plus spre finalizarea si trimiterea in tipar a cartii.

Banii stransi prin campania de crowdfunding vor fi folositi in totalitate pentru cheltuielile crearii acestei carti (redactare, tehnoredactare, corectura, design s.a.), iar cea mai mare parte o vom aloca cheltuielilor tipografice.

Avem nevoie doar de un mic imbold, iar din vanzarile preconizate ale acestui prim volum, ne vom permite ca pana in toamna anului urmator sa publicam si continuarea ei, care sa intregeasca proiectul, urmand apoi sa completam aceasta cronica rock cu alte carti de analiza si alte biografii interesante, scrise de Nelu Stratone, in colaborare cu unii dintre cei mai cunoscuti artisti ai acestui fenomen.

Cine suntem si de ce ROCK SUB SECERA SI CIOCAN?

Hyperliteratura este una dintre cele mai citite reviste online de cultura din tara. Lansata in 2012, specializata pe literatura si, cum ne place sa spunem, pe „lumea din spatele ei”, atinge astazi sute de mii de cititori. Nu in ultimul rand Hyperliteratura reprezinta un colectiv de oameni pasionati de carte, dedicati trup si suflet, care se ocupa de promovarea literaturii, a proiectelor din jurul ei si, evident, a persoanelor implicate in toate procesele ei, de la autori la editori, manageri de cultura, redactori, traducatori si alti promotori.

Am ales ca in 2015 sa iesim din „confortul” online-ului si sa aducem la viata carti utile si importante publicului romanesc, astfel ca in mai anul trecut am publicat, in colaborare cu Editura Adenium, cartea 69 de motive stupide ca sa te apuci de citit, care a fost un adevarat „hit” editorial si in top-urile evenimentelor de la targurile de carte. Anul acesta dorim sa ne luam inima in dinti si sa publicam prima carte 100% Hyperliteratura, prin proiectul lui Nelu Stratone, un titlu care nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunui adevarat pasionat de muzica, indiferent de genul sau preferat, dar si de istorie, si interesat mai ales de ceea ce s-a intamplat la noi in tara in perioada neagra a comunismului.

Mai multe detalii puteti afla pe Hyperliteratura.ro .

Campania se desfasoara aici: http://crestemidei.ro/IstoriaRockuluiromanesc?locale=ro



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: