Castigatorii concursului NEWCOMERS PADINA FEST 2016

de Andreea Gherfi

Castigatorii concursului NEWCOMERS PADINA FEST 2016


Concursul Padina FEST 2016 NEWCOMERS s-a incheiat. Eligibile pentru concurs au fost 16 trupe, iar pe baza votului publicului s-au calificat pentru etapa finala doar 10 dintre ele, respectiv: Modiwo, Guvid, Harlequin_Jack, Tertip, Trupa Unda, The Youngest of my Sons, Bulletproof Thrash, Fried Friend, STEMA.

Juriul format din: Florin Oslobanu (Control Club), Andi Mitroi (Summer Well Festival), DJ HEFE (Coma), Bogdan Serban (RADIO GUERRILLA) si Bianca Boitan-Rusu (Padina Fest) a pariat pe trupe extrem de noi, foarte putin sau deloc cunoscute publicului de festivaluri sau ascultatorilor de radio.

Asadar, voturile juriului au mers catre: The Youngest of my Sons, Paper Magik, Fried Friend si Tertip.

Una dintre trupele aparute recent pe scena romaneasca de indie si rock alternativ, The Youngest of my Sons aduce pentru public o muzica bine conturata, ce trece de la inocenta la melancolie, prin tot spectrul de trairi intense. Melodiile se construiesc pe baza unor idei simple, a elementelor cotidiene traduse in sunet.

paper magik este un proiect inovativ pe piata muzicala din Romania. Mai mult despre oameni si povesti decat doar despre muzica, paper magik transpun in piese care nu pot fi incadrate intr-un singur gen muzical cele mai profunde emotii. De aceea, mai bine am spune ca ei canta origami rock, decat sa ne complicam cu definirea unui stil atat de eterogen.

Tertip este o trupa din Brasov infiintata la inceputul anului 2015 de catre Diana Dolcan si George Pandrea. Stilul abordat reprezinta un melange versuri si inflexiuni RnB, beat-uri hip hop si texturi electronice ce confera fiecarei piese o lume si o traire proprie.

Sound-ul Fried Friend poarta atat marca instrumentului acustic sau analogic cat si a sunetului digital condus de sintetizatoare, drum machine-uri, sample-uri, etc. La baza stilul Fried Friend este Rock & Post-Rock Electronic cu accente puternice de DNB.

Biletele pot fi achizitionate online pe www.iabilet.ro si din reteaua fizica iaBilet (Magazinul Muzica, reteaua de magazine SAY Shops, UMAN, Senia, IQ BOX, agentiile Perfect Tour, la Hard Rock Cafe, cele 1500 de automate self-serving ZebraPay (vezi harta), stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1, langa casa de bilete Metrorex si Beraria H)



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: