Cateva cuvinte despre Dark Bombastic Evening (interviu)

de Chaos Lore

Cateva cuvinte despre Dark Bombastic Evening (interviu)


Mai jos gasiti un interviu in care Doru Atomei de la Kogaionon a vorbit intr-un interviu recent despre Dark Bombastic Evening, ce inseamna acesta si ce se pregateste pentru editia a patra.

Salut Doru. Poti sa-mi spui cate ceva despre tine si legaturile tale cu scena muzicala din Romania: concerte, festivaluri, promovare, organizare?

Buna Kris. Poate sa sune ciudat dar nu ma consider organizator si nici promoter... Sunt un simplu sustinator al unor exprimari artistice mai putin cunoscute sau mediatizate, dar pe care eu indraznesc sa cred ca sunt de calitate si nimic altceva. Nu ma consider nici fan si nici om de presa, nu-mi castig existenta din asa ceva, desi nu mi-ar displace sa pot trai doar din ceea ce-mi place. Dar probabil ca e mai bine asa... altfel, ar fi trebuit sa incep cu acele compromisuri cotidiene care ar fi distrus o idee frumoasa si o cauza in care cred neconditionat: Spiritul Underground.

Nebunia asta “religioasa” numita muzica m-a prins serios in urma cu mai bine de 20 de ani, cand am infiintat o emisiune radio la un post local. Dupa cca 4 ani, in 1995, am decis ca trebuie sa fac mai mult pentru trupele a caror muzica o respiram zi de zi si am pornit o revista underground numita Kogaionon. In 2008 “planetele” s-au aliniat din nou si am reusit sa pun in practica un alt vis de-al meu, sa invit in Romania trupeti care nu au mai fost invitati de nimeni altcineva si pe care sa-i cunosc si in realitate... dar nu in turneu, ci in vizite de minimum 2-3 zile, pentru a si descoperi cate ceva din frumusetile Romaniei. Mai mult, mi-am dorit ca si viziunile lor muzicale sa poate fi impartasite celor interesati in reprezentatii sustinute in locatii selecte sau elegante, plus sansa de a sta de vorba relaxati si normal. Astfel, sub numele DonisArt, au avut loc un numar important de Seri Speciale, pentru mine memorabile!

Care este motto-ul festivalului? Am citit ca tu tii mult la principii si la o anume atitudine a DBE, care te-a determinat sa refuzi trupe ce nu se incadrau in aceste repere.

“An atypical platform for the Undergound Spirit”... partea cu refuzatul suna cam abrupt... DonisArt invita in Romania persoane si nu trupe, chit ca ele pot insemna acelasi lucru, privit superficial... Eu ma incapatanez sa cred ca nu este asa, desi au fost cazuri in care mi s-a dovedit contrariul. DBE este o platforma si nu un festival, s-a dorit a fi o oportunitate de a se intalni in locuri atipice suflete de pretutindeni, care sa petreaca cateva zile intr-un mod plin de normalitate si relaxare. Miscarea DBE nu a fost creata pe criterii comerciale sau negustoresti, insa platirea biletului de intrare poate fi o selectie corecta intre cei ce isi doresc sa vina si altii care doar ar fi interesati sa afle ce se intampla... si, nu in ultimul rand, un gest corect de sustinere sau poate chiar de apartenenta.

Mai mult, muzicienii care vin la DBE (cu mici exceptii din cauza distantelor foarte mari) o fac exclusiv pentru weekend-ul in discutie, ceea ce inseamna costuri incredibile... Insa frumusetea intentiei nu este niciodata cuantificata financiar iar devotamentul intr-o cauza atipica vremurilor noastre poate chiar sa miste constiinte!

Interviul integral este disponibil pe Kogaionon.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: