Cateva Formatii de "Christian Black Metal" care suna bine

de Cristi Nedelcu

Cateva Formatii de


Termenul in sine de Christian Black Metal este controversat, majoritatea artistilor, mai ales cei din sfera black metal fiind foarte transanti cand vine vorba de acest gen muzical. Erik Danielsson de la Watain spunea despre cei care canta acest gen de muzica: "Nu stiu cum se suporta, cum pot sa adoarma noapte. Sunt nonvalori". Insa, muzica lor, in unele cazuri suna bine. Iata cateva formatii ce abordeaza stilul Christian Black Metal si care sunt destul de interesante.

Crimson Moonlight

Incepem, bineinteles, cu o formatie nordica, acestia fiind din Suedia, si-au inceput activitatea pe la inceputul anilor 2000. Din punct de vedere instrumental, sunt una ditre cele mai "dure" trupe de Christian Black Metal.


Slechtvalk

O formatie de Christian Black Metal cu influente Folk, cel putin la origini. Acum sunt putin mai duri.


Horde

Proiectul fostului tobosar Mortification, Jayson Sherlock, artist caruia ii placea black metalul ca muzica, insa nu si mesajul. A gasit o alternativa pe gustul sau.


Frosthardr

Infintati inca din 1997 in Norvegia ( first wave sau second wave of Christian Black Metal exista?) sunt una dintre cele mai populare formatii ale genului, fiind si subiectul unor documentare pe aceasta tema.


Sanctifica

O formatie care a existat pentru o scurta perioada de timp, dar care a avut un sound destul de complex. Aveau potential din punct de vedere instrumental.


Antestor

Au inceput ca formatie de Christian Doom (se pare ca exista si asa ceva), sub numele de Crush Evil. Ceea ce e interesant e faptul ca sunt din Norvegia, tara black metalului. De aceea au primit si multe amenintari atat din partea muzicienilor cat si a fanilor.


Frost Like Ashes

Formatie din Statele Unite, folosesc corpse paint, sange, tepi, pe scurt arata ca o trupa autentica de black metal, doar ca nu au pentagrame iar crucile sunt asezate in pozitia normala.




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: