Cea mai grea pasiune, viata de artist

de Morrison

Cea mai grea pasiune, viata de artist


Cea mai grea pasiune este munca de artist si de tour manager alaturi de staff-ul tehnic de insoteste trupa in turnee. Multi se viseaza artisti pe scena, cantand, stand in spatele scenei cu niste sticle de Jack Daniels si vreo 20 de fane infocate dar defapt lucrurile in realitate nu stau chiar asa.

Sa nu va duca in eroare pozele cu Hetfield sau Bon Jovi tolaniti prin backstage-uri in anii 80 cu haremul la picioare despuiat. Pana si ei munceau si muncesc pe branci. Ganditi-va doar la o trupa care are un turneu de 50 de date, concerte in fiecare zi sau din doua in doua zile, constant pe drumuri, dormind in nightlinere in paturi mici, mult alcool, tigari, nervi si stress, cantand aceleasi piese mereu si mereu, aceeasi rutina, program strict, mancand carne de pui de 5 ori pe saptamana.

Apoi sa trecem la tour manager care trebuie 2-3 luni sa tina in control absolut tot ce tine de fiecare promoter local din turneu. E o munca titanica sa te asiguri ca trupa ta are de toate si ca showul se poate tine in cele mai bune conditii. Daca mai ramai si cu trailerul de scule in drum atunci lucrurile brusc o iau spre sud. Ai nevoie de nervi tari ca sa nu scapi nici macar un show, sa ajungi la timp, sa nu intarzii, sa-ti hranesti echipa, sa-ti faci scena, sa canti si sa ai grija la 1000 de detalii minore.

Apoi ca tehnic, deja ajungem la munca de "jos". Sa cari sute de tone de echipamente pe scena, luni la rand, sa stai in galagie, zgomot, caldura, fum, sa faci scena ca dupa concert sa o demontezi si o sa iei de la capat, zi de zi, noapte de noapte, e viata grea.

Cantatul pe scena nu e doar glamour si stroboscoape ci foarte multa munca si nervi tari. Ne intrebam uneori de ce trupele nu vin la autografe sau de ce o sterg imediat dupa concert: pentru ca sunt praf, ca sunt obositi, pentru ca au nevoie de odihna ca a doua zi o iau de la capat, cateva saptamani la rand.

Si cel mai greu si cel mai greu e sa stai departe de familie, copii sau cei dragi.

E grea munca de artist si uneori se poate intampla ca on tour sa nu iti acoperi nici macar costurile dar o faci din pasiune si pentru ca-ti place si pentru ca asta e menirea ta. Si da, e o pasiune care devine meserie si roadele de cele mai multe ori sunt acolo, in interior, cand vezi sute, mii sau sute de mii de oameni cantand versurile tale.

Chapeau, ma inclin,

Morrison



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: