Chitara zdrobita- Fender- a lui Kurt Cobain s-a vandut cu aproape 600.000 de dolari

de Cristi Nedelcu

Chitara zdrobita- Fender- a lui Kurt Cobain s-a vandut cu aproape 600.000 de dolari


Chitara zdrobita Fender Stratocaster a lui Kurt Cobain s-a vandut la licitatie pentru 595.900 de dolari, o suma de peste 10 ori mai mare decat estimarea initiala. Cobain a fost renumit pentru spectacolele sale frenetice live si a distrus o serie de Stratocaster in timpul carierei sale.

Chitara electrica pentru stangaci a solistului Nirvana a fost distrusa in timp ce pionierii grunge erau plecati in turneu pentru promovarea albumului Nevermind lansat la inceputul anilor 1990. Chitara restaurata (dar la care nu se mai poate canta) era estimata initial sa sa se vanda intre 60.000 si 80.000 de dolari la licitatia Julien’s de la Hard Rock Cafe din New York.

Aceasta contine semnaturile celor trei membri ai Nirvana – Cobain, Krist Novoselic si Dave Grohl – impreuna cu o inscriptie a lui Cobain adresata regretatului solistul Screaming Trees, Mark Lanegan. Potrivit Julien’s Auctions, Cobain i-a dat chitara lui Lanegan in timpul turneului Nirvana Nevermind din 1992.

Setlistul scris de mana al trupei, setlist pentru spectacolul de debut „Smells Like Teen Spirit” din 1991 s-a vandut la aceeasi licitatie pentru 50.800 de dolari, de douasprezece ori valoarea estimata initiala.

Chitara pe care canta Cobain in timpul unui concert acustic live legendar la MTV Unplugged in 1993, cu doar cinci luni inainte de moartea sa, a fost vanduta de asemenea, in urma cu doi ani pentru 6 milioane de dolari.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: