Chitaristul fondator al trupei EVANESCENCE, BEN MOODY, a reinterpretat "Hello" pentru a sarbatori cea de-a 20-a aniversare a albumului "Fallen"

de Cristi Nedelcu

Chitaristul fondator al trupei EVANESCENCE, BEN MOODY, a reinterpretat


Pentru a sarbatori albumul de debut al formatiei EVANESCENCE, „Fallen”, care implineste 20 de ani, chitaristul fondator al trupei, Ben Moody, a reinterpretat melodii de pe LP si le va urca pe canalul sau de YouTube, pe care il puteti gasi aici.

„Fallen” a fost recent certificat cu Diamond de catre Recording Industry Association Of America (RIAA) pentru a comemora vanzarile de peste zece milioane de unitati in Statele Unite.

Continand single-ul de succes „Bring Me To Life”, care a aparut si pe coloana sonora a filmului „Daredevil”, „Fallen” a mai dat trei single-uri care au devenit reale hituri: „Going Under”, „My Immortal” si „Everybody's Fool”. EVANESCENCE a castigat si premiile Grammy in 2004 pentru „Cel mai bun artist nou” si „Cea mai buna interpretare hard rock”.

Intrebata intr-un interviu din 2022 pentru Rock Sound daca exista planuri ca EVANESCENCE sa comemoreze cea de-a 20-a aniversare a lui „Fallen” in 2023, cantareata Amy Lee a spus: "I do have an idea. It's gonna take a little bit of work. But I think it probably won't be what everybody expects. I think everybody just is, 'Oh, why don't you do a show that's, like, [playing] the album front to back?' We've been playing so many shows, I would rather do something that, to me… I don't know. I don't wanna give it away, in case it doesn't work out. Maybe I'll do nothing. Expect nothing, and then if I do something, you'll be really, really grateful. [Laughs]".

Amy a vorbit si despre faptul ca „Bring Me To Life” a cunoscut o renastere vara trecuta, la 19 ani de la lansarea sa initiala. Cantecul, care a ajuns initial pe locul 5 in Billboard Hot 100 din S.U.A. si a fost primul single nr. 1 al lui EVANESCENCE, a ajuns pe locul 1 in topul iTunes din SUA in august 2022.

"It is satisfying," A declarat Amy despre renasterea brusca a piesei. "And it's cool now, because I remember a lot of the feeling in the beginning. It was so much about, like, 'What's next?' And, 'Are we gonna be able to make it?' And, 'Are we gonna be able to survive?' And, 'Are people gonna listen to our next song?' And, 'What about the next record?' And just getting to the next place always. There is an element to a song like 'Bring Me To Life' that didn't exist before, which is this nostalgia," a spus aceasta. "The song has grown live. It's something that we've added to. But part of how it's grown is with its history and with what it means to everybody in the room. It's not something new; it's just something that you already have known for so long that has a place in your heart. It's just able to be more than it would have been then. So I, in a lot of ways, love it more than I did."

Succesul „Fallen” a dus la anumite probleme in cadrul grupului, Ben Moody parasind formatia la sfarsitul anului 2003, lasand-o pe Amy Lee ca singurul membru original al trupei.

In 2010, Moody a dat o explicatie privind motivul pentru care a parasit EVANESCENCE in timp ce isi promova trupa similara caa gen numita WE ARE THE FALLEN alaturi de alti fosti membri ai EVANESCENCE (John LeCompt la chitara si Rocky Gray la tobe), impreuna cu solistul „American Idol” Carly Smithson si bassistul Marty O'Brien.

Totusi, Amy Lee a continuat cu noi membri, iar EVANESCENCE a lansat „The Open Door” in 2006. Desi a fost un hit, nu a egalat vanzarile „Fallen”. Lee a spus pentru The Pulse Of Radio la acea vreme ca nu era ingrijorata sa egaleze succesul albumului anterior. "I just haven't ever looked at it that way," a declarat Amy. "'Fallen' is a great record, but I don't think you can try to match the success of another body of work. I think that's only gonna frustrate you. And if, honestly if what you really care about is record sales and money, there's no way you're gonna make a great piece of art, because then you're just gonna get all confused and make something ingenuine."

In februarie 2022, videoclipul EVANESCENCE pentru „Bring Me To Life” – care l-a avut ca invitat special pe Paul McCoy din 12 STONES – a depasit un miliard de vizionari pe YouTube. Clipul regizat de Philipp Stolzl, care a fost incarcat pe YouTube in decembrie 2009, a fost filmat in Romania in ianuarie 2003. Acesta o prezinta pe Lee intr-o rochie de noapte si desculta, in camera ei, intr-o cladire inalta din oras, noaptea. Restul trupei canta la un etaj superior al cladirii.

In martie 2021, Lee a declarat pentru Alternative Press ca la un moment dat casa de discuri initiala a trupei EVANESCENCE, Wind Up, a amenintat ca nu va lansa „Fallen” daca ea si colegii ei de trupa nu vor adauga o voce masculina pentru a canta pe „Bring Me To Life”, pentru a-l face mai "placut" pentru radio.

Cel mai recent album al lui EVANESCENCE, „The Bitter Truth”, a fost lansat in martie 2021 prin BMG. A fost primul album de muzica originala al formatiei EVANESCENCE din ultimii zece ani.

Puteti asculta a treia piesa reinterpretata de Ben Moody, „Hello”, mai jos.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: