Cinci albume romanesti pe care le asteptam cu nerabdare

de Cristi Nedelcu

Cinci albume romanesti pe care le asteptam cu nerabdare


Mai jos aveti o lista cu cinci albume pe care le asteptam cu nerabdare. Unele vor fi lansate pana la finalul acestui an, altele vor aparea cel mai sigur in 2016.

Bucovina

Bucovina va lansa un nou material discografic anul acesta iar noi putem asculta deja un mic preview al albumului mai jos. In Bucuresti show-ul de lansare va avea loc in Colectiv pe data de 5 Decembrie. Biletele sunt disponibile pe www.iabilet.ro precum si in reteaua fizica iabilet.


Akral Necrosis

Blackerii de la Akral Necrosis lanseaza si ei un nou album in viitorul apropiat. Nu stim exact data sau o perioada de lansare insa iata ce a declarat Octav intr-un interviu acordat METALHEAD:

"materialul este aproape gata, mai trebuie doar inregistrat. Suntem siguri de noile compozitii, am acumulat experienta, reactia publicului a fost foarte buna cand am prezentat piesele noi live. Am evitat in acest proces compozitional sa ne blocam singuri intre niste bariere stilistice. Am dat frau liber imaginatiei si am lucrat impreuna pentru a va aduce un material solid. Per total va pot spune ca noul material suna mult mai "dark" decat Pandemic Dominion."

Negura Bunget

Negura urmeaza sa scoata a doua parte a trilogiei Transilvana, care a inceput cu Tau, cel mai sigur la finalul anului viitor. Iata ce a spus Negru despre acest viitor album intr-un interviu acordat METALHEAD:

”Tau” are ca personaj principal natura si locuri speciale cu legendele si miturile lor, a doua parte se va concentra pe oamenii acestor locuri, pe obiceiuri si traditii prin care timpurile stravechi isi arata valoarea... Deja avem si ceva materiale audio si video pentru partile urmatoare, asa ca nu ar trebui sa treaca multa vreme pentru a le finaliza. Un plan realist ar fi ca a doua parte sa fie lansata inainte de sfarsitul lui 2016

An Theos

Conform celor declarate de An Theos primul album al formatiei, intitulat 'Semintia Daca' va aparea in aceasta toamna. Iata ce a spus Florin pentru METALHEAD:

"In aceasta toamna va aparea primul album al nostru, se va intitula "Semintia Daca", in curand va vom prezenta atat artwork-ul cat si booklet-ul acestui material. Avem in plan atat un turneu national de promovare cat si deplasari in strainatate."

Asemic

Asemic este un proiect instrumental de care underground-ul Romanesc avea nevoie. Albumul de debut se numeste 'Luminescentity' si va fi lansat pana la finalul acestui an. Iata ce a spus Vlad pentru METALHEAD:

"Albumul este intitulat “Luminescentity”, va contine 7 melodii si probabil cateva interludii si momentan este in stadiul de mix si master. A fost inregistrat in perioada martie-aprilie, in Bucuresti, iar de inregistrat/mix/master se ocupa Dan Georgescu, tobarul din Byron."

Mai jos aveti piesa Solitary Human Being care va fi inclusa pe materialul discografic Asemic.




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: