Cinci formatii care au influentat crucial genul Black Metal

de Cristi Nedelcu

Cinci formatii care au influentat crucial genul Black Metal


Incheiem luna februarie cu un articol despre cele mai importante formatii de Black Metal, formatii care au cristalizat acest gen muzical si care i-au trasat directiile viitoare de dezvoltare.

1. Bathory

De departe Quorthon, cel din spatele Bathory a fost cel care a dat nastere black metalului traditional. Chiar daca drumul a fost oarecum pavat de formatii precum Venom, Mercyful Fate sau Hellhammer, Bathory este prima formatie care a cantat Black Metal in adevaratul sens al cuvantului. De la voce la instrumental, Quorthon a avut nevoie de 3 albume pentru a intra in istoria muzicii. Cele 3 albume: Bathory, The Return si Under the Sign Of the Black Mark sunt esentiale pentru dezvoltarea acestui gen muzical.


2. Mayhem

Anul 1987 a insemnat lansare unuia dintre cele mai importante EP-uri din istoria Black Metal. Este vorba de Deathcrush a celor de la Mayhem. Fenriz de la Darkthrone, unul dintre cele mai importante voci publice ale scenei black metal, mentioneaza de nenumarate ori importanta acestui EP scos de Mayhem.


3. Burzum

Cu siguranta cel din spatele Burzum, Varg Vikernes este una dintre cele mai controversate figuri ale scenei Black Metal. Burzum este proiectul muzical care a ajutat la dezvoltarea sound-ului atmosferic in cadrul Black Metalului. Multi il considera un vizionar care a trasat directiile ulterioare de dezvoltare muzicala a Black Metalului.


4. Immortal

Referindu-ne strict la influenta Immortal asupra black metalului, foarte important e faptul ca norvegienii au fost cei care au adus un plus de melodicitate genului, pastrand insa si acel sound "raw black metal". In plus, formatia a ales o tematica lirica diferita fata de celelalte formatii de black metal. Daca ideile promovate de celelalte formatii de Black Metal erau anticrestine, Immortal isi axeaza lirica pe tema naturii reci si neprimitoare specifice zonei scandinave.


5. Emperor

E prima formatie care a adus elemente simfonice pentru asa numitul Norwegian Black Metal. Intr-un fel Emperor a dus la urmatorul nivel ceea ce facuse Vikernes cu Burzum. In prezent, orice formatie de Black Metal a fost influentata intr-o oarecare masura de Emperor.




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: