Cine sunt eu sa ma opun? este noua piesa de la byron despre meditatie si existentialism

de Cristi Nedelcu

Cine sunt eu sa ma opun? este noua piesa de la byron despre meditatie si existentialism


byron, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din Romania, au lansat un nou single de pe urmatorul album de studio „efemeride”. Cu versuri profunde, noua piesa byron ‘Cine sunt eu sa ma opun’ exploreaza tema meditatiei si a acceptarii. Incepand cu 5 octombrie byron pleaca in turneul national de promovare al noului album, iar pe 18 noiembrie canta la Arenele Romane din Bucuresti.

"Cine sunt eu sa ma opun" se poate asculta pe toate platformele de streaming, iar videoclipul oficial al piesei este disponibil pe canalul de YouTube al trupei si se poate viziona si mai jos in articol.

Dan Byron, solistul trupei si compozitorul piesei, a declarat ca „"Cine sunt eu sa ma opun?" este incercarea mea de a descrie experienta meditatiei printr-un cantec. Contrar perceptiei generale, meditatia nu implica un calm absolut, ci este o confruntare interioara continua cu prezentul, trecutul si viitorul. Este un exercitiu de a fi atent si de a accepta ca, oricat am vrea sa credem ca ne controlam viata si ca am inteles niste lucruri, existenta noastra ramane un miracol misterios si incontrolabil, in fata caruia nu putem rezista.’

Piesa deschide albumul ‘efemeride’ ce urmeaza sa fie lansat oficial, pe toate retelele de streaming, pe 6 octombrie. Albumul este o colectie de conversatii pe care nu le purtam, o privire directa in ochii omului din oglinda. Pe parcursul celor 10 piese, byron poarta ascultatorii intr-o calatorie prin universul complex al gandurilor si trairilor de zi cu zi, al anxietatilor si intrebarilor existentiale, toate impletite subtil cu un fir de speranta si unul de distors.

‘efemeride’ va beneficia de un turneu national de promovare si va fi disponibil atat in format digital cat si in format fizic, pe suport de CD si vinil.

Turneul de lansare va cuprinde urmatoarele concerte, alte date urmand sa fie adaugate in scurt timp:

5 octombrie - Legend Pub - Iasi
6 octombrie - Valhalla Pub - Bacau
7 octombrie - Art Rock - Suceava
8 octombrie - The Library Pub - Piatra Neamt
13 octombrie – Form Space – Cluj
14 octombrie - Log Out- Baia Mare
27 octombrie - Time to Rock – Timisoara
28 octombrie – Klandestin Pub – Drobeta Turnu Severin
2 noiembrie - Rockstadt - Brasov
3 noiembrie - Soho Music Hall - Bistrita
4 noiembrie - Oldies Pub - Sibiu
10 noiembrie - Club Touche - Baicoi
18 noiembrie - Arenele Romane - Bucuresti
25 noiembrie - Daily Pub - Galati

Biletele pentru concerte sunt disponibile pe iabilet.ro aici.

Despre byron

byron canta rock cu influente diverse, s-au infiintat in 2006 si au lansat de atunci 7 albume de studio si trei DVD-uri live. Sunt obisnuiti sa cante atat pe scene mari de festival in fata a mii de spectatori, cat si wireless, neamplificat, pentru o mana de oameni. Au filmat un concert in Salina Turda (la 100 de metri adancime) pentru ca era o provocare de neratat si au compus coloana sonora pentru un serial original HBO Romania. Din cand in cand fac concerte de improvizatie 100% (seria Impromptu) si in decembrie 2014 au filmat la Teatrul National din Cluj concertul „Electric Marching Band” cu o fanfara militara si un cor de elevi, a carui lansare pe DVD a fost sustinuta printr-un scurt turneu de proiectii in cinematografe. Apoi a urmat albumul „Eternal Return”, care a fost inregistrat in High Resolution la Dublin in celebrele studiouri Windmill Lane si masterizat la Londra la Abbey Road.

La sfarsitul lui 2019, byron au lansat albumul „noua”, compus in totalitate in limba romana. „noua” este un album despre noi, despre Romania, dedicat noua. Un carusel muzical cu 12 piese despre emigranti dar si despre noi, cei ramasi acasa. Un album despre inconstientul colectiv, despre taceri si mersul nostru zilnic pe ata.

www.byron.ro
https://instagram.com.byronband
https://facebook.com/byronmusic
Ascultati piesa mai jos.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: