Come back, Comeback Kid (cronica de concert)

de Alin Pildner

Come back, Comeback Kid (cronica de concert)



Martea trecuta (8 iulie 2014), clubul fabrica din capitala a fost gazda unui nou eveniment de bine, sub egida Mighty Owl Productions si sustinut de Metalhead.ro cei prezenti avand ocazia de a-i asculta live, pentru prima data in Romania, pe punk-rockerii de la Comeback Kid.

Cu aproape 15 ani de activitate in spate, canadienii au urcat pe scena bucuresteana, fiind punctul culminant al unei seri excelente pentru iubitorii genului, consumata alaturi de Killer Victim, The Boy Who Cried Wolf si Rock n Ghena.

Nu mi-a fost niciodata usor sa ma pierd in gastile cu sepci si tatuaje, insa, de la un concert la altul, apreciez din ce in ce mai mult modul in care amatorii de punk si hardcore stiu sa se distreze la un concert, fiind de departe cea mai unita latura a rockului autohton. Amatorii altor genuri au, cu siguranta, multe de invatat de la ei!

Inceputa cu o intarziere de vreo ora, pusa pe seama prezentei reduse a publicului (oare ce mecanisme ar trebui gandite pentru ca participantii sa invete sa fie punctuali?), trebuie sa spun, de la bun inceput, ca intreaga seara de rock a stat sub semnul profesionalismului echipei de sunet, dublat categoric de cei prezenti pe scena. Fara pic de dureri de cap - Green Sound a fost la mare inaltime si de data asta!

Primii sortiti sa arate de ce-s in stare au fost Killer Victim, o trupa bucuresteana pe care in seara de marti mi-a fost dat s-o urmaresc in prima auditie. Au emanat multa energie si nu le-a fost foarte greu sa-i capaciteze pe cei prezenti prin compozitii simple, directe. Recunosc ca nu m-au dat pe spate, insa mi-au lasat o prima impresie placuta.


Respectand programul stabilit, stafeta a fost preluata de alti bucuresteni, de data aceasta mult mai titratii The Boy Who Cried Wolf . Neincrezator in toata tevatura iscata in jurul lor de-a lungul ultimului an, am ales sa fiu sceptic in legatura cu ceea ce au de oferit. Insa, dupa ce i-am urmarit in 3-4 prestatii live, care s-au imbunatatit exponential, si subliniind ca, desi nu sunt un fan al genului, niciodata nu o sa stramb din nas la o muzica buna, marturisesc ca cei patru lupi au rupt scena (nu va speriati, doar la figurat) dovedind din plin ca sunt demni de expunerea si simpatia de care au parte. Imi doresc sa ajunga pe scene cat mai mari si stiu precis ca n-or sa uite de fanii cu care impart oxigenul in cluburile underground. Colaborarea cu Bogdan Pavaloi a fost, de asemenea, de vis. Niste excelenti!


Trecand pragul trupelor gazda, penultimii artisti ai serii sunt membri ai aceleiasi mari familii hardcore, venind de la mare, de la soare, din Mangalia: Rock n Ghena! Dupa 14 ani de activitate, trupa si-a facut destui prieteni, setlistul lor fiind primit foarte bine de cei peste 250 de spectatori. Desi n-au reusit sa ma faca sa uit nebunia de la TBWCW, Rock n Ghena au beneficiat de toata sustinerea celor mai buni cunoscatori ai fenomenului decat mine, nemirand pe nimeni prezenta lor la mai toate evenimentele de gen.


Revenind la cel mai mare nume de pe afis - Comeback Kid -, trebuie sa spun ca, din punctul meu de vedere, sunt o trupa excelenta pentru un show live energic, insa imi vine greu sa-i ascult acasa. Nu si altora, observand, cu destula mirare, ca destui pustani din public le stiau piesele cap-coada, cantand versurile impreuna cu trupa. De cum au intrat pe scena, s-a simtit clar ca avem de-a face cu o trupa nord-americana si, desi exista destule trupe cu potential real in Romania, astia de peste ocean is ceva mai smecheri, te agata altfel in momentul in care s-au urcat pe scena. Fara a mai avea taine in legatura cu ce fac in concerte, Comeback Kid au incheiat o seara excelenta de punk/hardcore in care puntea dintre scena si public mi s-a parut mai solida ca oricand.


Am lasat pentru final headlinerul serii - publicul -, considerand ca, pana si atunci cand ai o serie de trupe foarte bune pe scena, fara dedicarea totala a celor prezenti, reusita sta sub semnul intrebarii. Cei veniti pentru rock martea trecuta au dovedit cu varf si indesat ca sunt parte integranta a show-ului, prestand ore intregi de moshpit-uri si stage-diving-uri, intr-o atmosfera mai rar intalnita, non-violenta, pe care imi doresc s-o revad cat mai des la concertele de la noi.

Inchei cu rugamintea de a lasa comoditatea, chiar si intr-o seara din timpul saptamanii, si sa veniti la concerte in numar cat mai mare, sustinand trupele si scena rock (si nu numai). Rasplatiti munca artistilor si a organizatorilor. Veti primi insutit inapoi, garantat! \m/




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: