Companiile din Marea Britanie dezvolta o modalitate de testare in masa pentru participantii la evenimente

de Cristi Nedelcu

Companiile din Marea Britanie dezvolta o modalitate de testare in masa pentru participantii la evenimente


In continuare industria evenimentelor de orice fel este cea mai afectata de actuala pandemie.

Fie ca vorbim de concerte, teatru, festivaluri sau sport, accesul publicului este restrictionat la astfel de evenimente de diferite reguli impuse de autoritati.

Un grup de firme din Marea Britanie au dezvoltat o modalitate prin care publicul poate fi testat si urmarit. Firma principala din acest proiect este VST Enterprises (VSTE), o companie de cyber technology din Manchester. Aceasta a dezvoltat un asa numit V-Health Passaport, un sistem prin care se identifica starea de sanatate a celui care detine pasaportul sus mentionat. La acest lucru se adauga efectuarea de teste rapide de COVID-19 care ar dura aproximativ 10 minute. Testele insa nu se vor face la sosirea participantului la eveniment, ci in locatii de testare, urmand ca rezultatul testului sa fie urcat in pasaportul V-Health. In momentul de fata, aplicatia are aproximativ 200 de centre de testare, urmand ca in urmatoarele 2 saptamani sa depaseasca 1000 de astfel de centre.

Testul precum si pasaportul digital costa 15 lire. Practic acestea doua vor oferi posibilitate oricui sa demonstreze ca nu sufera de COVID-19 atunci cand va dori sa ia parte la un eveniment cultural, sportiv sau de oricare alta natura.

"If a music or sports fan or theatre-goer wants to attend an event then they will only be allowed into that venue having taken a Covid 19 test prior to their arrival and their negative test result uploaded to a valid VHealth Passport by a qualified health care professional and scanned upon entry."



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: