Concert Horia Stoicanu in Sinner's Club Bucuresti

de Chaos Lore

Concert Horia Stoicanu in Sinner's Club Bucuresti


Sinner's Club Bucuresti va invita la cel de-al 13-lea eveniment din seria "Folk Nights by Gorby" care-l va avea ca invitat de onoare pe Horia Stoicanu, unul dintre parintii folkului romanesc, compozitorul unor adevarate hituri ale genului.

In atmosfera intima din Sinner's, asezonata cu un sunet perfect, iubitorii muzicii folk vor avea una dintre rarele ocazii de a se intalni cu mesajele adanci, subtile si inconfundabile marca Horia Stoicanu.

Locul, ca atare, pare a fi proiectat special pentru un astfel de eveniment. Foarte cochet, elegant si primitor, deosebit de intim si cu un bar rafinat si acceptabil, acest spatiu underground s-a dovedit a fi gazda perfecta pentru serate folk.

Concertul va avea loc in data de 16 martie 2011 cu incepere de la ora 21:00, iar pretul unui bilet este de 10 lei.

Eveniment: Concert Horia Stoicanu & Friends
Data: 16 martie 2011, ora 21:00
Locatia: Sinner's Club (Hristo Botev 12, Bucuresti)

Pagina de facebook a evenimentului o gasiti aici: http://www.facebook.com/event.php?eid=139431189456337

Horia Stoicanu (n. 29 septembrie 1949, Bucuresti) este un compozitor, textier, solist vocal si instrumentist (chitara) roman, reprezentant al generatiei care a pus bazele miscarii folk din Romania (alaturi de artisti precum Nicu Vladimir, Doru Stanculescu, Mircea Vintila, Dorin Liviu Zaharia, Vali Sterian sau Mircea Florian ). De-a lungul timpului, sustine concerte in Club A, Club Z, Cenaclul „Amfiteatru”, Cenaclul „Flacara”, Cenaclul „Columna”, Serile Costinesti, Tabara de Muzica Folk de la Calafat, Festivalul „Poarta Sarutului” Tg. Jiu, s.a. Compune pentru el insusi si pentru alti colegi de breasla in maniera integrala (muzica si text). Imbogateste repertoriul trupei Pasarea Colibri si al interpretului Mircea Vintila cu numeroase piese ce au devenit adevarate hituri.Este absolvent al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti, promotia 1975. Filolog ca formatie, se manifesta si ca traducator, publicist, critic muzical s.a.

Pasiunea pentru muzica se dezvolta inca din copilarie. Studiaza pianul si chitara de la varsta de 15 ani. Debuteaza oficial ca solist folk in anul 1975 in cadrul unui spectacol muzical pe scena Teatrului Ion Creanga, Bucuresti. In anul 1982 colaboreaza cu Teatrul de Comedie Bucuresti, semnand muzica spectacolului "Sentimental Tango" de Teodor Mazilu (R.: Alexandru Colpacci; in distributie: Stela Popescu, Vasilica Tastaman, Iarina Demian). In anul 1990, participa la evenimentele din Piata Universitatii si compune piesa „Democrati, fiti cu totii frati!”, difuzata de la balcon. Concepe, alaturi de Paul Nanca si Mircea Vintila, albumul colectiv „Din darul magilor, vol. I”. Ideea titlului ii apartine si este prezent pe acest material cu piesele “De Ajun” si „Ce copil e mama mea”.

In 1997 initiaza “Gruparea Gemina”, cu scopuri meloterapeutice si de solidaritate sociala. Apare pe discurile de colectie "Cenaclul Flacara" (vol. 4 si 10) cu piesele „Lapte de lupoaica” si „Sala pasilor Pierduti”. In toamna anului 2010 finalizeaza inregistrarile pentru primul album de autor ce se va intitula „Cirese amare” si va cuprinde 12 piese neimprimate pana acum pe niciun material discografic.

Compune muzica si texte pentru albumul „Cantece de bivuac” (1999, Roton) al trupei Pasarea Colibri (piese: „Pe Corso”, „Dragostea e o salata”, „38”). Este coautor al albumului „Madama de Pica” lansat de Mircea Vintila in anul 2000 la casa de discuri Roton. Compune muzica si texte pentru albumul „Inca 2000 de ani” (Roton, 2002) al trupei Pasarea Colibri (piese: „Cardio”, „Inchis in paradis”, „La Primarie”).
Coautor al albumului „Toti intr-o barca” lansat de Mircea Vintila la casa de discuri Intercont Music in anul 2003.

„Sala pasilor pierduti” , „De Ajun”, „Lapte de lupoaica” , „Urmarit”,„Bitter” , „Balada contabilului sef”, „La Rasarit”,
Aici gasiti videoclipul piesei „Stabilimentul 1”semnata Horia Stoicanu, cantec ce va fi nclus pe „Cirese amare” primul album de autor al artistului:



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: