Concert Little Wille Littlefield in Art Jazz Club Bucuresti

de Chaos Lore

Concert Little Wille Littlefield in Art Jazz Club Bucuresti


Little Willie a cazut pe scari si s-a lovit la cap. La varsta lui asta inseamna indisponibilitate prelungita, iar concertul a fost anulat.

Pentru aniversarea de zece ani, Art Jazz avea nevoie de un performer care sa creeze un eveniment si o seara memorabila. Si, cu sprijinul lui Ioan Big si al Event Plus, l-a descoperit.

Este un entertainer senzational. A influentat timp de decenii muzicieni esentiali ai Blues-Rock-ului precum Fats Domino. Este compozitorul nemuritoarei piese "Kansas City".

Pianistul de Blues LITTLE WILLIE LITTLEFIELD si-a inceput cariera la sfarsitul anilor '40 la varsta de 16 ani la Eddie's Records din Houston. Prima sa inregistrare, "Little Willie's Boogie", a fost un hit in Texas. Considerat un copil-minune, patronii casei de discuri Modern l-au determinat sa se mute la Los Angeles. Aici lanseaza primul sau single oficial, "It's Midnight", ce urca pana pe locul 3 in topurile americane.

Littlefield concerteaza regulat in Melody Club si in faimosul Barrelhouse a lui Johnny Otis din Watts. Aici impresioneaza viitoare staruri precum Fats Domino care isi va dezvolta tehnicile de interpretare plecand de la muzica lui Little Willie. Al carui succes continua prin colaborarile cu saxofonistii Maxwell Davis si Buddy Floyd, chitaristii Chuck Norris si Johnny Moore si percutionistii Al Wichard si Jessie Price.

In 1952 Littlefield s-a mutat la Federal Records unde, printre numeroase hituri de box-office, a inregistrat versiunea originala la "Kansas City" (primul titlu era "K.C.Loving"). De atunci, pe parcursul a mai bine de jumatate de secol, Little Willie continua sa uimeasca pasionatii de Blues prin energia si pozitivismul sau.

NOTA: Intrucat este un eveniment aniversar cu caracter special, numarul de bilete puse in vanzare este extrem de redus si conditionat de locurile ramase disponibile. Ca atare, nu se vand bilete in seara evenimentului!

Concertul are loc pe 25 februarie. Costul unui bilet este de 220 RON si se poate procura la Art Jazz Club (Tel. 0731.645.918).

Art Jazz Club: Bucuresti, Bulevardul Nicolae Balcescu nr. 23 A (Subsol Galeria de Arta Orizont), Sector 1
www.artjazzclub.roDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook