Concert-test cu 5000 de oameni in plina pandemie la Barcelona

de Cristi Nedelcu

Concert-test cu 5000 de oameni in plina pandemie la Barcelona


Mii de oameni au luat parte la un concert-test ce a avut loc la Barcelona. Sambata seara a fost organizat un eveniment la care au luat parte 5000 de oameni pentru a se vedea cat de mare este rata de infectare COVID-19 in cadrul unui astfel de eveniemnte.

Bineinteles ca au fost luate si o serie de masurii de preventie din partea organizatorilor si a specialistilor care au monitorizat situatia. Astfel cei 5000 de oameni au fost testati cu un test rapid, care ofera rezultatul in 15 minute, inainte de concert, cei negativi urmand sa ia parte la evenimente. In plus, in cadrul evenimentului toti cei 5000 de participanti au trebuit sa poarte masca. Nu a fost niciun fel de distantare sociala.

Scopul acestui evenimente este de natura stiintifica, pentru ca cercetatorii sa poata determina modul in care se pot relua evenimentele.

Nu este primul eveniment de acest fel, in care specialistii studiaza rata de infectarea a participantilor la un eveniment cultural. Ramane de vazut concluziile la care vor ajunge dupa acest nou concert-test, mai ales ca studiile premergatoare acestuia au fost foarte optimiste.

Sursa: Euronews.ro



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: