Concertul lui Roger Waters din Polonia a fost anulate din cauza declaratiilor acestuia cu privire la razboiul din Ucraina

de Cristi Nedelcu

Concertul lui Roger Waters din Polonia a fost anulate din cauza declaratiilor acestuia cu privire la razboiul din Ucraina


Roger Waters si-a exprimat in repetate randuri opiniile politice, fapt ce de multe ori i-au adus critici.

De aceasta data, pozitia sa fata de razboiul din Ucraina a dus la anularea concertului pe care Waters trebuia sa il sustina in Cracovia. Acesta a declarat intr-o scrisoare catre prima doamana a Ucrainei, Olena Zelenska, ca tarile occidentale ar trebui sa numai furnizeze arme Ucrainei, adaugand ca Volodymyr Zelenskyy permite existenta unui 'nationalism extrem' in Ucraina.

Scrisoare in cauza a fost publicata de presa din Polonia iar reactiile negative la adresa lui Waters nu au intarziat sa apara. Guvernul Polonez este unul dintre cei mai importanti sustinatori ai Ucrainei si ai lui Zelenskyy.

In plus, Consiliul Local din Cracovia, are in plan da il declare pe muzician 'persona non grata', au anuntat cei de la The Guardian.

Waters neaga ca ar fi anulat concertul sustinand ca oficialitatile orasului incearca sa il opreasca in a sustine show-ul din cadrul turneului 'This Is Not A Drill'.

Waters nu este la primul derapaj de acest fel. In 2019, acesta a acuzat un concert de tipul Live Aid pentru sprijinirea populatiei din Venezuela ca fiind o incercare a Statelor Unite de a lovi in sistemul socialist al tarii. La fel, in 2018, in timpul unui concert din Brazilia ce avea loc in perioada alegerilor, Waters a criticat candidatul liberal al alegerilor.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: