COSMIN LUPU A LANSAT CEL DE-AL DOILEA SINGLE 'A TAP ON THE SHOULDER'

de Cristi Nedelcu

COSMIN LUPU A LANSAT CEL DE-AL DOILEA SINGLE  'A TAP ON THE SHOULDER'


Piesa este extrasa de pe viitorul sau EP, “EVEREST”, realizata in colaborare cu artistul japonez Keisho Ono si instrumentul sau muzical traditional “shamisen”.

Bucuresti, 31 ianuarie, 2022 – Vocalistul si chitaristul formatiei de djent / modern progressive metal Days of Confusion, COSMIN LUPU, revine cu un al doilea single, intitulat "A Tap On The Shoulder”, piesa fiind realizata in colaborare cu artistul japonez Keish no alaturi de instrumentul sau muzical traditional “shamisen”.

Single-ul apare pe primul material de studio, semnat de Cosmin Lupu si intitulat “Everest”, si care va fi lansat anul acesta.

“Ma simt foarte onorat sa pot face parte din acest proiect de schimb intercultural. Sunt cu adevarat fericit ca shamisen-ul, instrumentul traditional japonez, traverseaza marea pentru a putea fi ascultat de catre voi, cei din Romania, dar si cei din lumea intreaga. As fi incantat sa revin candva cu un concert in Romania! Astept cu nerabdare ziua in care ne vom putea reintalni. Pe curand”, a declarat Keisho Ono.

“A Tap On The Shoulder” simbolizeaza puternica legatura a muzicianului cu intreaga cultura japoneza, exprimata in ultimii cativa ani in diverse randuri, si exprima trairile dinaintea sinuciderii ritualice prin spintecarea abdomenului, seppuku.

“Cred ca aceasta piesa are cea mai puternica influenta datorita faptului ca am avut ocazia sa colaborez in mod direct cu un artist japonez deosebit - Keisho Ono. Specializat intr-un instrument traditional, numit shamisen, acesta a transformat piesa exact in ceea ce imi doream eu sa devina: metal progresiv modern imbinat cu sunetele mistice si dramatice ale muzicii traditionale nipone. Keish San a vizitat Romania in trecut si a tinut concerte aici, asadar, m-am bucurat sa pot sa intaresc mai departe aceasta legatura dintre culturi, cu ajutorul piesei “A Tap On The Shoulder.”

https://www.instagram.com/keishoohno_shamispirits/

https://fr.wikipedia.org/wiki/Keish_no

“Tin sa multumesc lui Serban Georgescu, coordonatorul CSRJ-AH - Centrul de Studii Romano-Japoneze “Angela Hondru”. De asemenea, multumesc Ambasadei Japoniei in Romania si, desigur, Excelentei Sale, Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei la Bucuresti, pentru sprijinul pe care mi l-au acordat in a materializa aceasta colaborare, care sper sa fie fructificata mai departe si peste hotarele Romaniei, intr-un viitor apropiat.

“A Tap On The Shoulder” este despre emotiile dinaintea mortii. Emotiile celui care trebuie sa isi salveze onoarea prin seppuku (sinuciderea ritualica in Japonia, prin spintecarea abdomenului) si a celui care e menit sa il asiste (in multe cazuri, unul din prietenii sai sau camarad de arme) curmandu-i suferinta in primele cateva clipe ale actului.

Pare crud, stiu… Tin minte ca m-a tulburat foarte tare procedeul, in momentul in care mi-a fost explicat cu lux de amanunte de catre maestrul meu de arte martiale. Ulterior, am realizat ca asistentul - in Japoneza, kaishakunin - de fapt, administra o moarte rapida sub forma unui gest de compasiune, in asa fel incat cel care urma sa piara sa nu se chinuie deloc”, a detaliat Cosmin Lupu.

“A Tap On The Shoulder” urmeaza sa beneficieze si de un videoclip oficial, care va fi realizat in colaborare cu Grivita Studio, acesta facand parte dintr-un material video mai amplu, menit sa cuprinda toate piesele de pe EP-ul “Everest” alaturi de interviuri si povesti din culisele proiectului.

Productia ramane, in continuare, in mainile lui Vladimir Pocorschi iar arta grafica a fost realizata de catre Andrei Ionut George, aka “Dhope”.

https://www.facebook.com/DHOPEdesign

DESPRE EVEREST

EP-ul va contine 5 piese, compuse de Cosmin Lupu si produse de Vladimir Porcorschi, pe care se va regasi o paleta larga de muzicieni cunoscuti, printre care si chitaristul Mattias “IA” Eklundh (Freak Kitchen, Suedia), trompetistul roman, Sebastian Burneci sau cantaretul japonez de shamisen, Keisho Ono.

“Everest” este o combinatie de stiluri muzicale si diverse influente, o adevarata calatorie initiatica in universal muzical al artistului.

“Everest este un amalgam de stiluri si diverse influente. Muzica nu are decat barierele pe care le inventam noi, iar eu sper ca am anihilat cat mai multe dintre ele. In acelasi timp, pe acest material apare o suita de artisti de seama din scena romaneasca si internationala, care m-au onorat, acceptandu-mi invitatia. Imi gasesc foarte greu cuvintele cu care sa exprim bucuria simtita de participarea lor si ma simt fix ca un copil! Yuhuuuuu”, a mai declarat Cosmin Lupu.

“Asa cum spune si numele, proiectul asta a fost un adevarat munte, inalt pana la cer. L-am perceput asa, pentru ca mi-a luat cativa ani buni sa ma urnesc sa il fac si il simt exact ca pe o calatorie initiatica in universul meu muzical interior.

Mult timp, nu am crezut ca pot sa fac asta cu adevarat si cumva tot amanam sa incep serios sa lucrez la el. Intamplarea a facut ca, anul trecut, discutand cu Vladimir (Pocorschi), el sa ma incurajeze sa ma apuc de treaba, spunandu-mi ca i-ar placea enorm sa produca materialul.

Asadar, avandu-l alaturi de mine, am adunat toate ideile din ultimii cativa ani pe care le-am considerat valoroase si care s-au cerut a fi cantate, ca sa zic asa si astfel, s-a nascut conceptul “Everest" - un EP de 5 piese.

Este un material instrumental, in care insa vocea are un loc de cinste, tratata ca un instrument care se manifesta in forme variate de expresie. Days Of Confusion este contextul in care eu am devenit si vocalist si datorita caruia am creat o relatie speciala cu vocea mea, pe care de multe ori, si acolo, am tratat-o ca pe un instrument muzical.

Mi se pare o perspectiva foarte misto, pentru ca e mai putin limitativa cumva. Spun asta, pentru ca atunci cand zici: “sunt vocalist” asta vine cu anumite credinte sau abordari, care pot deveni limitative in exprimarea artistica. Daca pe langa afirmatia de mai sus, adaugi si “vocea mea este un instrument”, apar deja posibilitati si perspective noi. Ha”, a conchis muzicianul.

DESPRE COSMIN LUPU

Cosmin Lupu este vocalist si chitarist in formatia de djent/modern progressive metal Days Of Confusion.

De-a lungul celor 21 de ani de activitate pe scena muzicala din tara, Cosmin a facut parte din trupe precum Evo, Voodoo sau Stripsearch si a colaborat cu diversi artisti printre care Vita de Vie, Ultra TT, Florin Giuglea Group si in cadrul proiectelor Mozart Rocks! sau Equilateral Guitar Union, Dog Is My Copilot sau de curand, alaturi de soprana Angela Gheorghiu.

Pasionat de calatorii, arte martiale, educatie si arta culinara, momentan, Cosmin isi imparte o buna parte din viata intre timpul dedicat predarii chitarei, psihoterapie si coaching, sau diverse alte proiecte educationaale. Si-a inceput activitatea didactica muzicala ca instructor de chitara in cadrul scolii internationale guitarmasterclass.net intre 2010 - 2015 si, mai apoi, individual, pana in prezent.

Cosmin este artist reprezentant al marcilor PRS Guitars, Spectraflex Cables si Steve Clayton Picks. De asemenea, a colaborat cu Elixir Strings si Seymour Duncan Pickups.

https://www.instagram.com/thecosminofconfusion/

https://www.youtube.com/channel/UCpnsnRXrYjuNNxg0YPe-hkg

https://www.facebook.com/CosminLupuMusic



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: