COSMIN LUPU LANSEAZA PRIMUL SINGLE "To Feel, Is to Be Alive", DE PE VIITORUL SAU EP, INTITULAT "EVEREST"

de Cristi Nedelcu

COSMIN LUPU LANSEAZA PRIMUL SINGLE


"Asa cum spune si numele, proiectul acesta a fost un adevarat munte, inalt pana la cer!"

Vocalistul si chitaristul formatiei de djent / modern progressive metal Days of Consfusion, COSMIN LUPU, lanseaza primul single "To Feel Is To Be Alive”, de pe viitorul sau material de studio, intitulat “Everest”.

EP-ul va contine 5 piese, compuse de Cosmin Lupu si produse de Vladimir Porcorschi, pe care vom regasi o paleta larga de muzicieni cunoscuti, printre care chitaristul Mattias “IA” Eklundh (Freak Kitchen, din Suedia) si trompetistul roman, Sebastian Burneci.

Mesajul lui Mattias “IA” Eklundh - Mattias IA Eklundh promotes my new single "To feel, is to be alive" - YouTube

Single-ul va putea fi ascultat live, in premiera, pe data de 10 septembrie, in cadrul evenimentului ”Aki Matsuri”, organizat de catre Centrul de Studii Romano-Japoneze.

- Open doors - ora 18.00

- Cosmin Lupu - ora 19.00

“Primul single se numeste "To Feel Is To Be Alive”, avandu-i ca oaspeti, pe nimeni altii decat Mattias “IA” Eklundh (Freak Kitchen, din Suedia) la chitara si pe ilustrul trompetist roman, Sebastian Burneci. Productia intregului material a fost realizata de catre Vladimir Pocorschi iar grafica de catre Loredana Maholea. Cat despre piesa…. Poveste, rugaciune, incantatie sau chiar toate trei la un loc? La urma urmei, este despre altceva pentru fiecare, asa ca va invit sa o ascultati si sa o dati mai departe, daca va place”, a declarat Cosmin Lupu.

“Everest” este o combinatie de stiluri muzicale si diverse influente, o adevarata calatorie initiatica in universal muzical al artistului.

“Everest este un amalgam de stiluri si diverse influente. Muzica nu are decat barierele pe care le inventam noi, iar eu sper ca am anihilat cat mai multe dintre ele. In acelasi timp, pe acest material apare o suita de artisti de seama din scena romaneasca si internationala, care m-au onorat, acceptandu-mi invitatia. Imi gasesc foarte greu cuvintele cu care sa exprim bucuria simtita de participarea lor si ma simt fix ca un copil! Yuhuuuuu”, a declarat Cosmin Lupu.

“Asa cum spune si numele, proiectul asta a fost un adevarat munte, inalt pana la cer. L-am perceput asa, pentru ca mi-a luat cativa ani buni sa ma urnesc sa il fac si il simt exact ca pe o calatorie initiatica in universul meu muzical interior. Mult timp, nu am crezut ca pot sa fac asta cu adevarat si cumva tot amanam sa incep serios sa lucrez la el. Intamplarea a facut ca, anul trecut, discutand cu Vladimir (Pocorschi), el sa ma incurajeze sa ma apuc de treaba, spunandu-mi ca i-ar placea enorm sa produca materialul. Asadar, avandu-l alaturi de mine, am adunat toate ideile din ultimii cativa ani pe care le-am considerat valoroase si care s-au cerut a fi cantate, ca sa zic asa si astfel, s-a nascut conceptul “Everest" - un EP de 5 piese.

Este un material instrumental, in care insa vocea are un loc de cinste, tratata ca un instrument care se manifesta in forme variate de expresie. Days Of Confusion este contextul in care eu am devenit si vocalist si datorita caruia am creat o relatie speciala cu vocea mea, pe care de multe ori, si acolo, am tratat-o ca pe un instrument muzical. Mi se pare o perspectiva foarte misto, pentru ca e mai putin limitativa cumva. Spun asta, pentru ca atunci cand zici: “sunt vocal” asta vine cu anumite credinte sau abordari, care pot deveni limitative in exprimarea artistica. Daca pe langa afirmatia de mai sus, adaugi si “vocea mea este un instrument”, apar deja posibilitati si perspective noi. Ha”, a conchis muzicianul.

DESPRE COSMIN LUPU

Cosmin Lupu este vocalist si chitarist in formatia de djent/modern progressive metal Days Of Confusion si chitarist in trupa tribut Domination.

De-a lungul celor 20 de ani de activitate pe scena muzicala din tara, Cosmin a facut parte din trupe precum Evo, Voodoo sau Stripsearch si a colaborat cu diversi artisti printre care Vita de Vie, Ultra TT, Florin Giuglea Group si in cadrul proiectelor Mozart Rocks! sau Equilateral Guitar Union si Dog Is My Copilot.

Pasionat de calatorii, arte martiale, educatie si arta culinara, momentan, Cosmin isi imparte o buna parte din viata intre timpul dedicat predarii chitarei si formarea sa ca psihoterapeut si coach. Si-a inceput activitatea didactica muzicala ca instructor de chitara in cadrul scolii internationale guitarmasterclass.net intre 2010 - 2015 si, mai apoi, individual, pana in prezent.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: