Crossing Eternity, un supergrup romano-suedez

de Cristi Nedelcu

Crossing Eternity, un supergrup romano-suedez


Crossing Eternity - un spirit tanar intr-o poveste eterna, o veche prietenie sub un nume nou

Avem nevoie de studii si sacrificii pentru a realiza ca exista magie in lumea noastra sau e suficient sa primim cu mintea si sufletul deschise tot ceea ce ne lumineaza? Sa tinem cont de limitele impuse de cotidian sau sa ne ascultam mai increzatori interiorul? Exemplele incurajatoare din muzica nu inceteaza sa apara.

Crossing Eternity s-a nascut din pasiune si din dorinta de a face pasi inainte, din prietenia fara granite pe care arta ne poate ajuta sa o realizam, intr-un moment in care acest lucru trebuia sa se intample. Grupul romano-suedez si-a inceput activitatea in 2017 cu intentia de a crea un repertoriu original, solid, inregistrand primul album, "The Rising World", cu un sound organic, cu o estetica definita, printr-o productie care a evitat cosmetizarea exagerata. Manu Savu si-a ocupat propriul studio cu idei si resurse pentru un grup nou, care sa aiba ceva de spus pe scena europeana. Odata pornit la drum, proiectul si-a adaugat tot ce avea nevoie pentru a iesi in lume proaspat, vibrant si dornic de a se arata iubitorilor de autentic.

"Am scris muzica acestui album ca pe o calatorie introspectiva, ca pe o confesiune, o cautare aprofundata a sufletului, dus-intors, o conexiune cu lumea aproape nevazuta a metaforelor si a simbolurilor, parte esentiala a existentei noastre. Acest album este un continuu act de onestitate, o declaratie muzicala despre ce putem si ce nu putem vedea, o poveste dintre lumea tangibila si cea magica. A fost o abordare detasata de orice aspect mercantil, admirabil sprijinita de colegii de grup. Am redus tehnicitatea excesiva pentru a obtine un sound mai direct.", a declarat Manu Savu, chitaristul si compozitorul trupei.

Poze Poze pentru articole -

"Inregistrarea acestui album a insemnat pentru mine cea mai complexa provocare de pina acum. A readus spiritul perioadei in care eu si Manu cantam intr-o trupa rock, cu toate glumele si toata energia aceea incomparabila. Efortul de studio mi-a activat ambitusul, scotand din mine tehnici si moduri de expresie pe care nu credeam a le mai folosi vreodata. Acest album e o realizare importanta, cea mai buna a noastra, intr-o vreme cind credeam mai putin in magie. Abia astept sa cantam.", spune Berti Barbera, solistul vocal al formatiei.

Poze Poze pentru articole -

"A fi in trupa cu acesti baieti e mare lucru pentru mine. Abia astept sa iesim, sa cant aceste piese publicului alaturi de acesti muzicieni fantastici", a zis bateristul Uffe Tillman, partea suedeza a grupului.

Poze Poze pentru articole -

Albumul "Rising World" imbina elemente de metal cu atmosfera vibranta si bogata melodic amintind de anii ’70. Repertoriul consta in treisprezece piese masive, variate ca stil si compozitie, personalizate de voce si de tonurile chitarelor. Textele sunt concepute ca o extensie a experientei muzicale, povesti cu conotatie spirituala, cu continut poetic si personaje mitice. Natura umana si dinamica interactiunilor dintre oameni reprezinta un alt subiect abordat".


Daca trupa este noua, membrii formatiei sunt muzicieni profesionisti cu o experienta de 25-30 de ani, perioada ce le-a conferit oportunitatea de a aborda genuri - subgenuri de rock/metal/progresiv, dar si fussion, jazz, blues, experienta atat de studio cat mai ales de concert, in special la nivel national.

De-a lungul carierei lor membrii trupei au avut ocazia sa colaboreze sau sa cante ca "open act" in Romania, dar nu numai, pentru formatii ca Ten Years After, Uriah Heep, Scorpions, Larry Coryell, Blood, Sweat & Tears etc.

Obiectivul principal al noului grup este ca de aceasta data sa-si creeze cat mai multe oportunitati de a canta in toata lumea si de a face muzica sa cat mai cunoscuta si apreciata in cat mai multe tari.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: