DA (Doomsday Astronaut) au lansat un videoclip, intitulat "BORN OF SMOKELESS FIRE"

de Cristi Nedelcu

DA (Doomsday Astronaut) au lansat un videoclip, intitulat


Cea mai noua formatie Prog Rock din Romania, DA a lansat prima piesa cu clip „BORN OF SMOKELESS FIRE” de pe noul album „DJENT DJINN” (sub egida casei de discuri A for Aleph Records), disc care va fi lansat in 4 octombrie, 2023.

Pornind ca proiect de studio in 2020, DA (prescurtarea pentru Doomsday Astronaut) a aterizat pe scena muzicii LIVE din Romania anul trecut si a realizat un mare salt castigand Marele Premiu la Posada Rock (Battle of the Bands 2022).

In 2023, liderul formatiei, Pakistanezul Waqas Ahmed, a castigat premiul pentru Cel mai bun chitarist la Constelatii Rock.

In 12 septembrie urmeaza lansarea celui de al doilea extras de single. In 4 octombrie se lanseaza cel de al treilea album de studio ”DJENT DJINN”, iar datele turneului de promovare vor fi anuntate in curand.

Premii:

Marele Premiu la Posada Rock (Battle of the Bands 2022)

Cel mai bun chitarist la Constelatii Rock 2023 (premiu prezentat liderului formatiei, pakistanezul Waqas Ahmed)

Festivalurile verii 2023:

Rock la Mures (periam port, AR)
Sibiu Sounds
Astra Rock Festival (SB)
Maris Fest (MS)
Posada Rock (AG)

Componenta:

Waqas Ahmed (chitara solo)
Marius Stremtan (chitara ritm)
Andy Dragomir (bas)
Victor Bodea (baterie)

Discografie:

Doomsday Astronaut (LP, 2020)
A Perpetual Winter (EP, 2021)
Djent Djinn (LP, 2023)

Puteti urmari formatia pe Instagram sau Facebook.

Accesati contul de YouTube al trupei aici.

Pe Spotify puteti regasi trupa aici.

Bandcamp-ul formatiei este disponibil aici.

Despre genul Prog Rock

Termenul "progressive rock" este sinonim cu „art rock" si „symphonic rock". Din punct de vedere istoric, primele formatii „Progresive” erau formate din muzicieni din Statele Unite din Marea Britanie care sfidau cultura „hipiota” si „psihedelica” aflate la moda la finalul anilor 1960. Acest grup de artisti dorea sa abordeze muzica intr-un mod modernist, avantgardist. Scena muzicala Prog britanica, elitista, isi dorea sa ridice muzica rock la un nou nivel de credibilitate muzicala. Prog Rock-ul s-a diversificat, a devenit mai heterogena si complexa, si s-a contopit cu o paleta larga de genuri muzicale in anii 1970. Tehnologia a permis dezvoltarea unor sunete noi in muzica, iar versurile au capatat o nota mult mai poetica. Albumele erau mai importante decat piesele lansate ca „extrase de single” si munca in studio era mai importanta decat prezenta pe scena. Criticii genului considera asta o muzica monotona, cu solo-uri experimentale duse la extrema, albume „concept” mult prea lungi, versuri fanteziste, decoruri de scena grandioase si o dedicatie obsesiva privind talentul tehnic al muzicienilor implicati.

Exemple clasice ale genului sunt: Pink Floyd, Genesis, Yes, King Crimson, Emerson, Lake & Palmer, Gentle Giant, Rush, Jethro Tull … iar exemple mai actuale ar fi: Dream Theater, Tool, Radiohead, Porcupine Tree.

In Romania, acest gen muzical este slab reprezentat, formatiile legendare fiind: Sfinx, Progresiv TM, Celelalte Cuvinte… si dupa 1990: Kappa, Talitha Kumi, Kumm, Experimental Quintet, Alternative Quartet, Dordeduh.

In 2023, DA (prescurtarea la Doomsday Astronaut), din Sibiu, lanseaza cel de al treilea album de studio: Djent Djinn.

DA este noua senzatie Prog Rock din Romania si mai jos puteti viziona clipulul acestora.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: