Dark Fusion au lansat un lyric video pentru piesa "Above and Beyond"

de Cristi Nedelcu

Dark Fusion au lansat un lyric video pentru piesa


Trupa bucuresteana Dark Fusion a lansat recent videoclipul cu versuri pentru piesa Above And Beyond. Aceasta este cea de-a cincea piesa de pe viitorul album, Virtual Dominion, care va fi lansat in data de 18 mai 2023. Videoclipul piesei Above And Beyond este disponibil atat pe Youtube, cat si in retelele social media Facebook, Instagram si TikTok.

Dark Fusion declara: „Cu multa nerabdare si entuziasm suntem bucurosi sa anuntam lansarea noului nostru lyric video pentru piesa Above and Beyond. Dupa cum v-am obisnuit deja, melodia are influente industrial, cyber si extrem metal, alaturi de un mesaj liric puternic. Versurile ilustreaza o persoana care sparge barierele realitatii si care, in locul trecerii in eternitate, este salvata in lumea virtualului. Ulterior, ea se confrunta cu noul peisaj in care trebuie sa traiasca. Incearca sa inteleaga lumea din jurul sau, cum si de ce a ajuns aici, si emotiile pe care le resimte in momentul in care realizeaza ca se afla, de fapt, peste tot si niciunde.”

„Printre versurile care aduc in prim plan aceasta imagine sunt I’m alive. I’m online, Somebody has taken my place, I don’t remember my own face, Not long ago, I was alive sau chiar versurile din refren I am saved, drifting in a database/ I am out of my place. Instrumentalul, versurile si artwork-ul, toate acestea creeaza un scenariu intens. O metafora asupra vietii efemere, alaturi de existenta, conexiunile, amintirile si impactul pe care le are o persoana asupra altora de-a lungul vietii sale si care, in prezent, pot fi salvate in domeniul virtual.”

Piesa Above and Beyond face parte din albumul Virtual Dominion. Urmarind aceeasi tema distopica si futurista, in care artificialul asimileaza tot ceea ce este natural, firesc la umanitate, in care se mai pot observa doar franturi de sentimente, in care lumea este controlata de masinarii si de tehnologie, Virtual Dominion insumeaza intocmai imaginea unei societati influentate si controlate din ce in ce mai mult de virtual. Albumul este creat printr-o fuziune de cyber industrial si extreme metal, ce ofera o combinatie unica in scena rock-ului si metalului romanesc.

Dark Fusion a luat nastere in Bucuresti, in 2010 si are la activ doua albume de studio. Subiectul liric abordat exprima o viziune a unui viitor distopic in care tehnologia influenteaza societatea. Umanitatea devine din ce in ce mai dependenta de lumea artificiala; apogeul fiind atins in momentul in care masinariile ajung sa isi exercite puterea si controlul asupra omenirii. Primul LP a fost lansat in 2012, prin imbinarea a mai multor stiluri metal: melodic death, thrash, hardcore. Cel de-al doilea album al formatiei, intitulat Cyber Nation, a aparut in 2016, tranzitionand intr-un stil mai industrial/ electronic. Urmatorul album, Virtual Dominion, urmeaza sa fie lansat in primavara lui 2023.

Dark Fusion inseamna:

Dragos Gabriel Andrei – voce, chitara lead
Alexandru Mocanu – chitara ritm
Vlad Ghita – bass
Cezara Stefania Marin – clape
Matei Craciunescu – tobe
Mixing and Mastering: Gabriel Dragos Andrei
Editing: Gabriel Dragos Andrei, Vlad Ghita
Composer, Programming and Arrangement: Gabriel Dragos Andrei
Artwork: Alexandra Serbanescu
Lyrics: Cezara Stefania Marin
Lyric video: Cezara Stefania Marin

Mai jos puteti asculta noua piesa.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: