De pe marile scene, acum live pe smartphone si tableta

de Alin Pildner

De pe marile scene, acum live pe smartphone si tableta



Artistii romani ai scenei alternative au demonstrat in nenumarate randuri ca talentul, munca si determinarea sunt cheia succesului si te pot aduce pe aceeasi scena cu idolii tai. Chiar daca radioul si televiziunile sunt sensibile la riffurile de chitara si versurile cu ceva mai multe substanta decat "mare, soare si nisip", trupele romanesti despre care va vom vorbi in continuare au compensat lipsa airplay-ului cu show-uri in fata a mii de oameni, pe scene din tara si chiar in festivaluri renumite din Europa si nu numai, iar acum, le ai pe smartphone si tableta, in exclusivitate, prin Orange TV Go.


Grimus, Luna Amara, Coma, byron, E.M.I.L. si alte nume etalon ale scenei actuale de muzica alternativa au concertat vara aceasta in cadrul seriei de concerte #SinSummer, pe plaja din Vama Veche, in fata a mii de oameni. Cele mai bune inregistrari cu fiecare din aceste trupe sunt disponibile acum prin intermediul aplicatiei. Cu sute de concerte la activ, artistii alesi sa cante pe scena clubului Goblin au un background live impresionant, adunand la bord mii de kilometri strabatuti prin tara si in strainatate. Poate cel mai elocvent exemplu este Grimus, trupa detinand actualmente recordul pentru cele mai multe show-uri in afara tarii. Sziget (Ungaria), EXIT (Serbia), Rock for People (Cehia), Waves Vienna (Austria), Arezzo Wave (Italia), Eurosonic (Olanda), Saarang (India) sunt printre cele mai importante festivaluri din lume, iar clujenii le-au bifat pe toate, pe langa pozitia de opening act in cadrul show-urilor Red Hot Chili Peppers, Placebo, Hurts sau Deep Purple din Romania.


Tot in categoria grea se regasesc si Luna Amara, al caror sound distinct si discurs transant ii mentine in topul celor mai solicitate nume de catre organizatorii de concerte rock. De la debutul lor in 2000, trupa a sustinut peste 700 de concerte atat in Romania – unde au participat la toate festivalurile importante, cat si in Ungaria (Sziget Festival 2005 si 2007), Bulgaria, Turcia, Germania, Olanda si Franta (East West Fest 2006, Lille). Luna Amara a fost opening act pentru numerosi artisti de renume ca Paradise Lost, Ozzy Osbourne, Clawfinger, Apocalyptica, Toy Dolls, HIM, The Exploited, Amorphis, Faith No More, Deftones sau Iggy Pop. In 2010 au deschis ultima zi a Sonisphere Festival Romania, cantand pe aceeasi scena cu Anathema, Stone Sour, Alice In Chains si Rammstein.


E.M.I.L., Coma si Pistol cu Capse sunt nume nelipsite de pe afisele ce cuprind nume internationale din zona hardcore, punk si rock. In 2012, Coma a fost aleasa sa deschida primul concert Linkin Park in Romania si au mai impartit scena cu Deftone, Head PE si Ozzy Osbourne. NOFX, No Use for a Name, Strike Anywhere, 3 Feet Smaller, Marky Ramone (de la The Ramones), Jaya The Cat, La Plebe sunt numele bine-cunoscute fanilor de ska si punk cu care Pistol cu Capse si E.M.I.L au avut onoarea de a imparti scena de-a lungul anilor.


Acestia si multi altii au concertat vara aceasta la Sin Summer, iar Orange si Bestmusic Live Concerts au inregistrat pentru tine cele mai tari momente live, pe care le poti urmari chiar acum pe ecranul telefonului mobil sau tabletei, prin intermediul aplicatiei Orange TV Go. (http://qr.orange.ro/TV/,#sthash.brGsnUAH.dpuf), disponibila gratuit in Google Play si App Store.

Despre Orange TV Go:

Cu aplicatia Orange TV Go poti urmari in direct, pe telefonul mobil sau pe tableta, posturile TV preferate, precum si filme si videoclipuri de la DailyMotion. In plus, ai acces la ghidul TV complet, in care poti gasi usor programele care te intereseaza: stiri, muzica, filme, desene animate, emisiuni de sport sau stiintifice. Aboneaza-te la notificari pentru a afla cand incepe emisiunea ta preferata sau recomand-o prietenilor pe Facebook, Twitter, e-mail si SMS.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: