Despre SoundArt Festival 2023, in doza vintage, de soc

de Cristi Nedelcu

Despre SoundArt Festival 2023, in doza vintage, de soc


Despre SoundArt Festival 2023, in doza vintage, de soc: “Un eveniment unde spectatorul si artistul sunt egali, pot comunica direct”. Organizatorul dezvaluie si aparitia unei extensii a festivalului.

Bucuresti - 17 februarie, 2023 - SoundArt Festival revine cu o noua editie in aceasta primavara, sambata, 01 aprilie, in Quantic Club din Bucuresti, editie dedicata in totalitate sunetelor experimentale, vintage, din zona stoner, desert rock, prog si post-rock, imbinate intr-un nou format, tip doza de soc!

“Inainte de pandemie festivalul avea o forma concreta si aveam de gand sa continuam asa, cu 3 zile de concerte si activitati culturale.Pandemia ne-a resetat complet si desi spiritul festivalului se mentine, am schimbat putin structura lui anul acesta si asta cu un prim "prog & fuzz maraton" si cu o extensie intunecata pentru iarna anului 2023. Aceasta extensie se va numi INTERPLANETARY NIGHT, o scena cu structura diferita, dar cu acelasi spirit underground, cel al libertatii de expresie!”, a declarat project managerul Cavalleria Events, Mihnea Badea.

SOUNDART FESTIVAL nu este un festival al trupelor care canta dupa o anume reteta muzicala de succes, ci te surprind cu elemente personale, se reinventeaza in timp, sunt in cautare continua si nu se refera doar la muzica, ci inclusiv la alte tipuri de arta.

“Mi-ar placea ca la fiecare editie sa ne asociem cu un artist plastic care sa expuna, sa avem in fiecare an o tema a festivalului, pe care artistii sa o trateze in felul lor. Ar fi frumos! Amprenta festivalului, pe care am ales-o dupa gustul meu, este cea a muzicii experimentale, cu sonoritatile de inceput ale metalului, pornind de la Black Sabbath sau Led Zeppelin, dar si cu elemente de clasic prog, reinterpretat in maniera contemporana.”, a mai completat Mihnea Badea.

Line-up-ul complet SoundArt Festival 2023 este alcatuit din: Sunnata (Polonia) -vezi poza- Mother of Millions (Grecia), Green Yeti (Grecia), Risin Sabotage (Ucraina) si Stonus (Cipru), Fakir Thongs (Italia), Lady Lizard (Malta), Gunshee (Romania), Doomsday Astronaut (Pakistan/Romania) si Deaf Hombre (Romania).

Abonamentele pot fi achizitionate din reteaua iabilet.ro, aici, la urmatoarele oferte:

Presale I: 120 de lei (limitat la 50 de abonamente).
Presale II: 150 de lei.
In ziua evenimentului, la acces: 200 de lei.
Line-up complet:
Sunnata – dark psychedelia/grunge/doom, Polonia;
Mother of Millions – prog metal, Grecia;
Green Yeti – stoner doomed psych rock, Grecia;
Risin Sabotage – psychedelic stoner rock, Ucraina;
Stonus – heavy rock, Cipru;
Fakir Thongs – psychedelic stoner/space rock, Italia;
Lazy Lizard – sludge/desert/stoner rock, Malta;
Gunshee – instrumental prog rock, Romania;
Doomsday Astronaut – instrumental/prog metal, Pakistan/Romania;
Deaf Hombre – stoner rock, Romania.

DESPRE SOUNDART

SoundArt este o proiectie curajoasa intr-un mediu social in care evenimentele axate pe o anumita nisa muzicala necesita munca masiva pentru a fi construite si comunicate publicului.

“Dupa cele doua proiecte anterioare pe care le-am infiintat si organizat, adica OST FEST si GHOST GATHERING, mi-am dorit un festival mai..."luminos". Tot din zona underground, tot muzica libera, netributara industriei muzicale, un festival unde spectatorul si artistul sunt egali, pot comunica direct”, potrivit project managerului Cavalleria Events, Mihnea Badea.

Obiectivul este unul extrem de clar: promovarea artelor si artistilor la nivel local, intr-un cadru muzical cu totul special. Principalul ambasador al brandului este SoundArt Festival, un velier care poarta publicul prin spirala calatoriilor muzicale rare si aparte, aducand pe scena sa formatii alese cu sufletul.

SoundArt si-a rezervat, din prima clipa a existentei sale, dreptul de a oferi publicului concerte cu nume extrem de asteptate in Romania!Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: