DEVIN TOWNSEND a lansat "Forgive Me" de pe materialul live "Empath: Live In America"

de Cristi Nedelcu

DEVIN TOWNSEND a lansat


Cantaretul, compozitorul si producatorul canadian Devin Townsend a lansat „Forgive Me” din viitoarul material live "Empath: live in America" care face parte din seria sa „Devolution”. „Empath: Live In America” va fi disponibil incepand cu 4 august. Seria „Devolution” a cuprins pana acum spectacole live unice, iar acesta nu este diferit. „Empath: Live In America” este un documentar al turneului care a fost intrerupt la inceputul anului 2020 din cauza declansarii pandemiei.

Devin explica: "Continuing in the 'Devolution' series of albums (which has been an avenue for us to release cool little curiosities on the side of regular releases),we bring you 'Devolution #3 - Empath Live In America'".

"This was a very unique tour for me, and one that was regrettably cut short by the pandemic. It was a stripped back version of the 'Order Of Magnitude' band (without choir and a few other members…),but as I try to do with each tour, the goal was to make this a unique and special night. Therefore, this tour marked a 'free form' version of the material. There were no backing tracks, click tracks, or even a setlist, so every night was unique and different. The audience yelled out requests and we just rolled with it. The material was therefore interpreted in unique ways and the experience was a very special 'fly by the seat of our pants' musical night. It's a raw and off kilter performance and I'm thrilled to have documented it. Until the next 'real' release, I hope you enjoy this rarity from a special, albeit ill-fated tour."- a declarat acesta.

La acest album Devin a colaborat cu Mike Keneally, Nathan Navarro, Diego Tejeida, Morgan Ågren si Ché Aimee Dorval.

"Devolution #3 – Empath: Live In America” va fi disponibil sub forma de CD limitat, digipak, gatefold 180g 2LP si ca album digital.

Devin s-a alaturat recent super turneului „DreamSonic” din aceasta vara, alaturi de DREAM THEATER si ANIMALS AS LEADERS. Turneul a inceput pe 16 iunie si va continua pana la sfarsitul lunii iulie.

Townsend si-a lansat cel mai recent album de studio, „Lightwork”, la sfarsitul anului 2022, Metal Injection numindu-l "a superb addition to his one-of-a-kind catalogue." Pentru „Lightwork”, Devin a decis sa vada ce s-ar intampla daca ar include un producator (un experiment pe care dorea sa il incerce de ceva timp) pentru a ajuta la realizarea acestui material astfel ca el l-a ales pe vechiul sau prieten GGGarth (Richardson) pentru a ajuta la realizarea acestei idei si, printr-un proces dificil (dar minunat), a fost livrat urmatorul album Devin. Numele „Lightwork” reprezinta muzica, precum si actul de a crea muzica, ca un fel de „light in the darkness” in timp ce incearca sa navigheze in provocarile aparent nesfarsite pe care viata le poate prezenta adesea. Cand lucrurile par ca sunt fara iesire sau ca o situatie devine aparent insurmontabila, conexiunea cu muzica, familia si creativitatea a devenit o reala lumina in intuneric care a ajuns sa fie explorata si prezentata in acest album minunat.

Devin si-a inceput cariera profesionala imediat dupa liceu, cand a fost descoperit de o casa de discuri si i s-a cerut sa fie vocea principala pe albumul lui Steve Vai „Sex & Religion”. Dupa ce a facut turnee si a inregistrat cu Vai, Townsend a fost descurajat de ceea ce a gasit in industria muzicala si a continuat sa produca mai multe albume solo sub pseudonimul STRAPPING YOUNG LAD. De atunci, Devin a inregistrat mult mai multe albume de succes, toate continand vocea sa versatila. Aceeasi diversitate apare si in scrisul sau. Stilul muzical al lui Townsend are radacini in metal, dar atrage elemente din alte genuri in material. Fiecare album este scris pentru a exprima diferite aspecte ale personalitatii sale.

Pe langa faptul ca este muzician, Townsend a inceput HevyDevy Records impreuna cu sotia sa Tracy in urma cu mai bine de 20 de ani. Initial, compania a fost fondata pentru a-si distribui albumul „Ocean Machine”, dar a devenit mult mai mult de atat.

Mai jos puteti asculta doua piese de pe "Empath: Live in America".



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: