Din solidaritate cu The Pirate Bay, Dubioza Kolektiv imparte gratuit fanilor ultimul album

de Cristi Nedelcu

Din solidaritate cu The Pirate Bay, Dubioza Kolektiv imparte gratuit fanilor ultimul album


„Our music is for free, you can download MP3! Keep on playing it on repeat, if you hate it press delete”. Aceasta este deviza sub care membrii trupei Dubioza Kolektiv au hotarat sa-si promoveze noul album, care se distribuie gratuit pe internet. Decizia a fost luata pentru a promova libertatea de exprimare, dar si din spirit de solidaritate cu fondatorii The Pirate Bay, care au fost condamnati la inchisoare pentru piraterie online.

Formatia Dubioza Kolektiv s-a facut cunoscuta in special in tarile din estul Europei. Cu sound-ul lor plin de viata si cu versuri pe masura, bosniacii au devenit cunoscuti in intreaga lume. Mai mult, celebrul Manu Chao a spus despre formatie ca este „cel mai bun lucru pe care l-a vazut vreodata pe scena”.

Din 2003 si pana in prezent, Dubioza Kolektiv a lansat noua albume de studio, cel mai recent fiind „Happy Machine”. Materialul discografic contine zece piese, fiecare avand mesaje puternice care pornesc de la evenimentele majore din in ultima perioada.

„Inspiratia pentru 'Happy Machine' a venit de-a lungul a doi ani timp in care au avut loc evenimente precum: protestele de la Istanbul, fondatorii The Pirate Bay au ajuns trimisi la inchisoare sau criza refugiatilor din Siria, la care Europa a dat un raspuns rusinos. Pe album au apartii si Manu Chao, Benji Webbe de la Skindred, trompetistul italian Roy Paci, BEE2, trupa catalana de ska-rumba La Pegatina si Dzambo Agusev, un trompetist din Macedonia”, au transmis membrii formatiei.

“Admiram oamenii pasionati de la Wikileaks, The Pirate Bay, oameni ca Edward Snowden – care lupta impotriva formelor de guvernare si corporatiilor – nu pentru profit ci pentru crezul lor in aceste idei, chiar si cu pretul propriei libertati. Este intotdeauna o sursa de inspiratie sa vezi oameni care gasesc metode ingenioase de a pacali sistemul.”

Mai mult, pentru a arata ca tin sus steagul libertatii si ca sunt solidari cu fondatorii The Pirate Bay, baietii de la Dubioza Kolektiv au decis sa distribuie albumul gratuit. Astfel, noul material semnat de acestia poate fi descarcat de aici. Desigur, cei care vor sa plateasca pentru muzica oferita de Dubioza pot face acest lucru. Albumul se poate cumpara de pe ITunes contra sumei de aproximativ 9 euro.

Reprezentati la noi de catre BuBu Bookinghouse and Events www.bububooking.ro, Dubioza Kolektiv au cucerit deja Romania, urcand treptat printre preferatii publicului autohton fiind headlineri in festivaluri ca: IRAF – International Romani Art Festival – Timisoara si Cluj Napoca, In Transylvania – Sambata de Sus, Padina Fest – Platoul Padina – Parcul Natural Bucegi, Bucovina Rock Castle Festival – Suceava - 2013 si 2015, Festivalul International de Teatru – Sibiu, Blaj Live Festival – Blaj, Revolution Festival Timisoara, Sabotage Festival - Timisoara, Bucharest Green Sounds Festival, B'estfest Summer Camp pre-party - Silver Church – Bucuresti, Stufstock Festival - Vama Veche sau prin Flying Circus Club- Cluj – Napoca.


www.dubioza.org



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: