Doomsday Astronaut anunta "DJENT DJINN Tour" si fac prima oprire la Cluj-Napoca

de Cristi Nedelcu

Doomsday Astronaut anunta


Doomsday Astronaut anunta "DJENT DJINN Tour" si fac prima oprire la Cluj-Napoca.

Formatia sibiana de metal progresiv instrumental Doomsday Astronaut porneste intr-un turneu national menit sa promoveze cel de-al doilea material full-length, “DJENT DJINN”, ce urmeaza sa fie lansat oficial pe data de 4 octombrie.

Cu un concept muzical cat se poate de inedit Doomsday Astronaut se prezinta deja ca un proiect in care pasiunea se muleaza pe directiile pe care profesionalismul le dicteaza.

Prestatiile live impecabile nu fac rabat de la acest considerent, energia dezvoltata pe scena completand un tablou cu care te intalnesti in galeria artelor de nisa de la noi mai rar decat cu lucrarile lui Manet. Tehnica de executie este de-a dreptul impresionanta, tusele sonore inovatoare fiind de-o naturalete de iti iese impresionismul prin piele.

Fondatorul trupei, Waqas Ahmed, spune despre acest nou material ce urmeaza sa fie lansat in perioada urmatoare, ca “este cel mai heavy dar, in aceeasi masura, cel mai fantezist si aventuros produs muzical lansat pana acum.”

“Born of Smokeless Fire” este prima piesa extrasa de pe albumul “DJENT DJINN” si dispune de un videoclip care se incadreaza perfect in conceptul artistic al trupei, cu elemente vizuale lucrate la detaliu si norme de calitate setate la cote inalte. Acesta este, de altfel, primul clip pe care sibienii il lanseaza de la infiintare si poate fi vizionat aici.

Referitor la acest video, dar si la materialul in sine, Waqas Ahmed, liderul trupei, spune ca: “Incerc mereu sa imi ofer noi provocari, cu fiecare lansare, iar de data aceasta simt ca am dus totul la cel mai inalt nivel.”

Doomsday Astronaut se prezinta ca un permanent foc de artificii pe firmamentul nu foarte luminos al scenei underground romanesti, o supernova intr-un univers si asa destul de opac.

Date confirmate turneu pana in momentul de fata:

6 Octombrie - CLUJ, Flying Circus
7 Octombrie - DEVA, John's la Camping
21 Octombrie - TIMISOARA, Nemesis Art Club
28 Octombrie - LUGOJ, Club House MC Road Patrol
3 Noiembrie - SIBIU, Rock and Bike Club

Cu aparitii live pe scena unora dintre cele mai importante festivaluri de nisa din Romania, printre care Posada Rock Festival, unde au si castigat marele premiu dedicat trupelor la debut, dar si Rock la Mures, ASTRA Rock sau Maris Fest, Doomsday Astronaut se contureaza deja ca un fenomen muzical.

Mai multe informatii despre Doomsday Astronaut gasiti pe Facebook, Instagram ,Youtube , Bandcamp sau Spotify



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: