Doua zile de rock la Sibiu: finala nationala Wacken Metal Battle Romania

de Cristi Nedelcu

Doua zile de rock la Sibiu: finala nationala Wacken Metal Battle Romania


Faza nationala a Concursului Wacken Metal Battle Romania trece, incepand din acest an, la un alt nivel. Evenimentul se va desfasura pe parcursul a doua zile si va aduce la Sibiu cele mai apreciate trupe autohtone cat si formatii din afara tarii. Finala nationala a concursului se va desfasura vineri, 25 noiembrie 2022, iar ziua de sambata 26 noiembrie este rezervata trupelor invitate. Evenimentul se va desfasura in Clubul Oldies din Sibiu si este realizat in parteneriat cu Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu.

In prima seara a evenimentului – dedicata in exclusivitate competitiei - vor urca pe scena din Sibiu 5 dintre cele mai apreciate formatii de metal autohton ale momentului: Blacksheep, Era Divina, Ktera, Machiavellian God si Serpent Stream. Selectia acestora a fost facuta de catre un juriu international compus din: Anatoliy Kondyuk - Metal Scrap Records (Ucraina), Katrin Oswald – Spotify (Suedia), Michael Ahlin – Lost Domain (Suedia) si Emanuel Bernhard - Wacken Metal Battle (Romania).

Formatia BLACKSHEEP vine din Bucuresti si canta Death'n'roll! Blacksheep a pornit ca un proiect de studio, in 2012, construind pe fundatia ridicata de legende ale Death'n'roll-ului precum Entombed si Carcass.

Trupa ERA DIVINA vine din Iasi si canta Symphonic Metal! Era Divina reuseste sa integreze in creatia artistica elemente de folclor autentic, progressive, folk si heavy metal intr-un mod armonios. Spre deosebire de alte trupe de gen care se axeaza pe concepte clasice, Era Divina opteaza pentru o abordare creativa, poate chiar teatrala, trimitand auditoriul intr-o calatorie spirituala ce se naste din pasiune.

Formatia KTERA s-a infiintat in 2011 in Brasov si canta Progressive Metal! Ktera poate fi considerata o trupa cu un limbaj aparte in peisajul metalului din Romania. Stilul agresiv, structurile complexe si pasajele bine definite armonic si melodic sunt inspirate din progresivul modern, rezonand cu sonoritatile metalului de avangarda european.

MACHIAVELLIAN GOD vine din Bucuresti si canta Melodic Death-Metal! si-a pus bazele in toamna anului 2016 ca proiect menit sa exploreze laturile intunecate ale psihicului uman folosindu-se atat de progresiile muzicale ale instrumentistilor Mihai Dinuta (chitara), Alex Gheorghe (chitara), Valentin Cristocea (bass) si Emi Ravasel (tobe), cat si de versurile profunde ale lui Vlad Plapcianu (voce).

Formatia SERPENT STREAM vine din Iasi si canta Industrial Nu-Metal. Serpent Stream combina riff-uri agresive, voce extrema si sintetizatoare melodice. Trupa s-a infiintat acum 6 ani ca un grup "Nu-Metal" insa, in timp, membrii si-au imbunatatit sunetul „adotpand” un aspect si un sound industrial peste stilulul initial.

Juriul care va fi in sala in seara concursului este compus din:

• Bogdan Stefan Trimbaciu - organizator Posada Rock Festival
• Sven Kunert - Germania
• Bibi Crisan - realizator SuperSound (Radio Cluj)
• Alin Stefanescu - Rockstadt Brasov
• +publicul prezent in sala (fiind considerat un membru al juriului)

Sambata, 26 noiembrie, in Clubul Oldies din Sibiu vor concerta doua dintre formatiile participante in finala internationala din Germania: Katara (Romania) si Eufobia (Bulgaria).

Formatia aradeana KATARA canta melodic death-metal si sunt castigatorii editiei precedente a concursului, reprezentand Romania in finala internationala a competitiei anul acest in cadrul festivalului Wacken Open Air din Germania.

Trupa EUFOBIA din Bulgaria sunt si ei laureati ai competitiei castigand finala nationala in anul 2018 si reprezentand tara lor in cadrul finalei internationale din Germania din acelasi an.

Wacken Metal Battle Romania este concursul in urma caruia formatia castigatoare din Romania participa la finala internationala din cadrul festivalului ”Waken Open Air” Germania, avand sansa de a castiga, pe langa promovarea la nivel mondial, premii in bani oferite de Wacken Foundation precum si echipamente muzicale. Pana acum formatiile care au reprezentat Romania in finala internationala de la Wacken au fost: X-plod (Bucuresti) 2009, Altar (Cluj-Napoca) 2010, Bucovina (Iasi) 2011, Gothic (Petrosani) 2012, God (Iasi) 2013, Dirty Shirt (Maramures) 2014 , Dark Fusion (Bucuresti) 2015, Hteththemeth (Brasov) 2016, E-an-na (Sibiu) 2017, An Theos (Bucuresti) 2018 si Katara (Arad) 2022.

Bilete gasiti aici.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: