Eros Ramazzotti a lansat un album nou, Battito Infinito

de Cristi Nedelcu

Eros Ramazzotti a lansat un album nou, Battito Infinito


Battito Infinito, noul album al lui Eros a fost lansat cu putin timp in urma si cuprinde 12 piese marca Eros Ramazzotti. Battito Infinito- prima piesa de pe albumul cu acelasi nume, este o promisiune a iubirii eterne, de a reveni la „sillabare il verbo amare” ( 'enuntarea verbului 'a iubi''). Brusc, sentimentul se schimba, scancetul unui cal si dorinta de a alerga in vant: in soapta, o voce feminina ne invita sa fim liberi, pentru un ultim val de patos care sa intrupeze toata dorinta de a renaste si de a ne intoarce la viata, facuta posibila prin iubire „in volo liberi / senza piu limiti / planando leggeri sugli oceani” ('in zbor liber / fara limite / alunecand usor peste oceane').

Eros Ramazzotti este, fara indoiala, unul dintre cei mai de succes artisti, cu melodii care au marcat istoria muzicii italiene si au fost auzite in intreaga lume: 70 de milioane de discuri vandute, 2 miliarde de streamuri si aproape 2 miliarde de vizualizari pe YouTube.

Dupa 14 albume de studio, turnee europene si mondiale complet epuizate, nenumarate premii, certificari si recunoasteri, acum isi sarbatoreste 35 de ani de cariera cu WORLD TOUR PREMIERE - zece avanpremiere exclusive pentru un nou capitol din cariera sa artistica si muzicala, in cinci dintre cele mai prestigioase arene din lume, incepand cu 15 septembrie 2022 la La Maestranza din Sevilla, apoi la Agrigento, Verona, Atena si Cezareea.

In noiembrie 2021, a fost primul artist italian care a semnat un acord global pentru activitatea sa artistica din intreaga lume: un acord intre Radiorama – compania mostenita care produce toata opera artistica a lui Ramazzotti – si Vertigo, o companie italiana care face parte din Grupul Eventim Live International, un gigant german al divertismentului.

Pentru prima data, un artist italian a colaborat cu o singura entitate, lider in domeniul productiei live, pe toate aspectele carierei sale.

Ultimul album nelansat de piese inedite de Eros, „Vita ce n’e” dateaza din 2018, urmat de un turneu colosal de peste 90 de spectacole in 32 de tari din intreaga lume, „Vita Ce N’e World Tour”, care a inceput la Olympiahalle din Munchen cu o performanta dublu sold out. Albumul marcheaza inceputul proiectului de remasterizare si reeditare pe vinil si in format digital a discurilor care i-au marcat calatoria artistica, o calatorie muzicala prin multe etape diferite pentru a redescoperi un catalog atemporal: „Dove C'e Musica”, „Nuovi”. Eroi”, „Tutte Storie”, „ER9S”, „Stilelibero”, „In Ogni Senso”, „In Certi Momenti”.

Il puteti vedea live pe Eros Ramazzotti in 23 aprilie 2023 la Sala Palatului Bucuresti. Bilete gasiti aici.

Va invitam sa ascultati piesa Battito Infinito mai jos.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: