Evolutia stilului muzicii Pentakill

de Cristi Nedelcu

Evolutia stilului muzicii Pentakill


#8 septembrie. In asteptarea noului capitol din povestea Pentakill!

Continuam cu un nou material dedicat Pentakill, in care vom analiza stilul muzical abordat in primele doua albume ale formatiei si vom incerca sa facem cateva previziuni in ceea ce priveste noul material discografic, care va fi lansat miercuri, 8 septembrie.

Este destul de clar, chiar si pentru necunoscatori, ca primul album al formatiei, 'Smite and Ignite', sta sub semnul power si symhonic metalului. Se simt influente de core, industrial si chiar de muzica electronica sau tehno, insa nu sunt de fiecare data neaparat in concordanta cu directia muzicala a piesei sau cu ceea ce te-ai astepta sa urmeze din punct de vedere instrumental.

In schimb, daca ascultam al doilea album, 'Grasp of the Undaying' se observa clar o maturizare muzicala, precum si o inclinatie spre genuri mai putin melodioase. Chiar daca partea de symphonic si power este in continuare predominanta, apare o agresivitate muzicala care in albumul de dubut era mai putin prezenta. Se disting clar elemente de thrash care nu erau prezente in primul material, dar si parti de core, care de data asta se integreaza perfect cu instrumentalul.

Poze Poze pentru articole - pentakill

Acum suntem in momentul in care asteptam urmatorul album, cel de al treilea material discografic, despre care credem noi ca va continua cumva cristalizarea stilului Pentakill. Muzical vorbind, probabil acesta se va incadra tot pe partea de power/symphonic metal, insa e posibil sa intalnim elemente muzicale mai agresive, poate pasaje specifice melodic death metalului sau de ce nu chiar spre un symphonic black metal.

Miercuri vom putea da play noului album al formatiei si vom vedea daca intuitia noastra a fost corecta.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: