Festivalul ANTIfrack CU NOI NU TE PUIesti" are nevoie de sustinerea artistilor

de Alin Pildner

Festivalul ANTIfrack CU NOI NU TE PUIesti


Pungesti a devenit deja un simbol al rezistentei impotriva fracturarii hidraulice. Vreme de 8 luni, oamenii din Pungesti au dat dovada de un curaj civic rar, care a atras respectul si elogiile presei internationale. Acum, sonda de explorare pentru gaze de sist de la Pungesti a fost demontata, intrucat faza de explorare a fost finalizata. Insa Chevron nu va intarzia si va face o noua mutare, dupa cum a anuntat, prin politicieni intermediari, in comuna Puiesti. Unde in 2013, Consiliul Local vota in unanimitate o hotarare de interzicere a fracturarii hidraulice pe teritoriul comunei lor. Locuitorii sunt, ca si la Pungesti, total impotriva fracturarii hidraulice.

Cu toate acestea, Chevron a obtinut autorizatia de constructie in vara lui 2014 si urmeaza sa isi instaleze o sonda. De data aceasta vrem sa le-o luam inainte si sa ii intampinam cum se cuvine: nu cu paine si sare, ca pe niste oaspeti de onoare, ci cu decibeli multi, asa cum au ei de gand sa foloseasca la sonda, zi si noapte. Si cu rezistenta pasnica, creativa, inteligenta, asa cum le sta in fire vietuitorilor pe aceste meleaguri.

Cu puiestenii, nu te pui. Sunt decisi, ca si pungestenii si multi alti romani, sa se opuna pana la capat ororii fracturarii hidraulice. Pentru asta, au nevoie de sprijinul si solidaritatea noastra. Ea le va da putere sa lupte cu si mai mare incredere si pe noi ne va ajuta sa le intelegem si mai bine lupta. Avem la dispozitie un teren aflat in imediata vecinatate a perimetrului Chevron, de unde le putem transmite, in cor: CU NOI NU TE PUI(esti).

Avem ca model de rezistenta FanFest si stim ce val de civism a declansat, de-a lungul timpului, reusind sa intareasca lupta comunitatii locale, dar si ajutand la constientizarea, mai ales in randul tinerilor, a problemei cianurarii. Ne dorim ca festivalul antifracturare de la Puiesti sa reprezinte un prim festival dedicat luptei antifracturare, unul la care sa reusim sa transmitem un mesaj clar si ferm: pe aici nu se trece!


Pentru asta, avem nevoie de sprijinul artistilor, mai ales al muzicienilor (dar si orice tip de artisti, intrucat ar fi minunat daca am putea umple pauzele dintre concerte cu diferite activitati cultural-recreative), dispusi sa se deplaseze (costurile de deplasare vor fi rambursate) la Puiesti, si sa cante PRO BONO. Cazarea si masa vor fi asigurate de catre organizatori.


Cine doreste sa sprijine acest eveniment, este rugat sa ne scrie la farafracturare@gmail.com, sau sa ne contacteze pe facebook la: https://www.facebook.com/maria.olteanu

Timpul este relativ scurt, dar cu bunavointa si impreuna, putem face ceva care sa intre in istorie!

Festivalul beneficiaza de sprijinul primariei Puiesti si va avea loc in perioada 6-8 septembrie.




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: