Fizicianul Piotr Traczyk transforma 'particula lui Dumnezeu' in muzica metal

de Cristi Nedelcu

Fizicianul Piotr Traczyk transforma 'particula lui Dumnezeu' in muzica metal


Asa numitul boson Higgs supranumuit si 'particula lui Dumnezeu' exista momentan doar din punct de vedere teoretic si ar face parte din mecanismul care confera masa oricarei altor particule elementare.

Inca din anii '60 se cauta o dovada a existentei sale iar din 2011 acest lucru se face cu ajutorul acceleratoarelor de particule de la Geneva.

Sincer sa fiu demersul de a transforma bosonul Higgs in muzica metal imi este oarecum neclar pentru ca sunt departe de a fi familiarizat cu aceasta ramura a fizicii. Pentru cei care studiaza sau sunt interesati de acest lucru declaratia de mai jos( din care nu inteleg nimic) poate oferi explicatiile necesare. O aveti in intregime in forma originala.

“To convert the discovery of the Higgs boson into music, Traczyk mapped points in histograms to a chromatic scale, and then used logarithms to squeeze the frequency range into something suitable for a guitar. The resulting ‘song’ is performed by two guitars, where one plays the gamma-gamma run and the other the 4-lepton riff.”

In orice caz, daca se gaseste muzica metal si in particule atunci e de bine. Mai jos puteti vedea si asculta rezultatul transformarii bosonului Higgs in muzica.




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: